06-11-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Circus-Wanty Gobert en CUBE verlengen samenwerking

De stap naar de World Tour tilt de samenwerking tussen het Belgische Circus-Wanty Gobert en de Duitse fietsenfabrikant CUBE naar een hoger niveau.

Voor de start van seizoen 2021 maken Circus-Wanty Gobert en CUBE de verlenging van hun samenwerking bekend. Beide partners zijn verheugd om ook het komende seizoen weer samen te werken en om deze samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Dit gaat gepaard met de opstap van Circus-Wanty Gobert naar de World Tour. De Beierse fietsenfabrikant en Circus-Wanty Gobert hechten een groot belang aan langetermijnrelaties met hun atleten. Een verlening van de samenwerking is daarom een logische stap, volgens de oprichter en eigenaar van CUBE, Marcus Pürner.

Woorden van Marcus Pürner (oprichter en eigenaar CUBE)

“Het is de eerste keer in de geschiedenis van het bedrijf dat we sponsor zijn van een UCI WorldTeam. Dit is een zeer trots moment voor ons. De laatste jaren hebben we nauw samengewerkt met de renners. We hebben hun feedback direct toegepast in de ontwikkelingsprocessen van onze weg- en tijdritfietsen, waardoor we onze modellen verder hebben kunnen verfijnen. Dit betekent dat we onze klanten fietsen van topkwaliteit kunnen aanbieden, die door de profs zelf getest zijn. De drie deelnames aan de Ronde van Frankrijk en de overwinning in de Amstel Gold Race waren zijn tot nu toe de meest bekroonde momenten van onze samenwerking. We zijn benieuwd naar wat de volgende jaren ons brengen en kijken uit om dit fantastische succesverhaal verder door te zetten. “

De zevenjarige samenwerking heeft ook het assortiment van CUBE getransformeerd: uitgebreide R&D wordt door CUBE intern uitgevoerd in hun eigen lab en windtunnel. De testresultaten worden direct gebruikt tijdens elke stap van het ontwerp- en productieproces om het beste UCI-erkende frame te creëren. Het ontwikkelingsproces van CUBE is gebaseerd op testen op lange termijn. Dat heeft bijvoorbeeld geresulteerd in de zelf ontwikkelde geïntegreerde combinatie van stuur en stuurpen. Daarnaast gebruikt CUBE de directe feedback van professionele atleten in de ontwikkeling van alle fietsen. De Litening C:68X is CUBE’s vederlichte carbon racefiets: met het hoogwaardig C:68X carbon heeft de fiets 30% minder weerstand en maximale aerodynamica. De Aerium TT is een UCI-erkende fiets met geavanceerde aerodynamische technologie, specifiek voor tijdrijders ontwikkeld.

Woorden van Jean-François Bourlart (Algemeen Manager Circus-Wanty Gobert)

“We zijn heel trots om samen met onze historische fietspartner naar de World Tour over te stappen. Samen met Markus Pürner en Chris Archer hebben we een ware relatie opgebouwd, gebaseerd op technische ontwikkeling, respect en professionalisme. Met CUBE Bikes hebben we het geluk dat we onze renners in alle disciplines kunnen ondersteunen. Zowel op de weg, in het veld als bij tijdritten kunnen we rekenen op materiaal van hoge kwaliteit. Het is voor ons zeer belangrijk om te kunnen vertrouwen op een partner die in ons project gelooft!”


Voor meer informatie kan je terecht op de website van CUBE en van Circus-Wanty Gobert.

De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van