01-12-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Classified Cycling

Classified Cycling haalt 22 miljoen euro op om het schakelen opnieuw uit te vinden, uit te breiden naar eBike aandrijvingen en om de aanwezigheid in wereldwijde markten te versterken. Investeerders zoals Olympisch en wereldkampioenen Tom Boonen, Anna Van der Breggen, Andre Greipel en Marcel Kittel worden vergezeld door Active Partners van Rapha-voorzitter Nick Evans.

Classified

Classified Cycling, een in België gevestigd bedrijf dat innovatieve aandrijftechnologie voor de fietsindustrie ontwikkelt, kondigt vandaag aan dat het een financieringsronde van 22 miljoen euro heeft afgesloten onder leiding van Active Partners, de investeerders achter de bekende wielermerken Rapha en Evans Cycles. Investeerder Bridford Investments Limited blijft Classified steunen door deel te nemen aan de ronde.


Classified werkt samen met meer dan veertig merken, en de Powershift-naaf is verkrijgbaar via meer dan vijfentwintig distributeurs en driehonderd dealers. De nieuwe investering zal worden gebruikt om de bedrijfsontwikkeling te versterken, met een sterke focus op de VS en Europa. Classified zal ook uitbreiden naar de e-bike markt waar ze met hun Powershift-technologie de transmissie van elektrische fietsen lichter, duurzame en efficiënter maken.

“De Powershift-technologie van Classified is de eerste grote technologische verbetering sinds Shimano en SRAM de controle over de markt overnamen”, zegt Mathias Plouvier, medeoprichter en CEO van Classified. “Onze innovatie maakt de fietservaring zo anders dan het huidige paradigma dat het bijna magisch is. Met onze nieuwe investering en honger naar disruptie in de fietsindustrie zijn we goed uitgerust om onze technologie naar fietsers over de hele wereld te brengen. We hebben afspraken gemaakt met meer dan veertig merken en willen ons bedrijf uitbreiden als leverancier van een van de grootste OE-merken ter wereld. Wij zullen ook een geweldige partner zijn voor fabrikanten van e-bikes, aangezien we hiervoor een aanzienlijke technologische upgrade in de maak hebben voor deze snelgroeiende groep fietsers.”

“Classified doet de markt voor fietsen en e-bikes verstelt staan met een echt nieuw en innovatief product dat de rijervaring voor alle fietsers radicaal verbetert”, zegt Nick Evans, Managing Partner bij Active Partners. “Rijd er een keer op en je merkt het verschil meteen. We zijn enthousiast over de visie van Mathias en Roëll om de toekomst van fietsen te transformeren en kijken ernaar uit om het team te helpen en hun productontwikkeling te versnellen, te investeren in het merk Classified, partnerschappen op te bouwen en de technologie voor fietsers te verbeteren.”

Classified, opgericht in 2019 door Plouvier en Roëll van Druten – beiden met een achtergrond in de motorindustrie – heeft de Powershift-technologie ontwikkeld. Een gepatenteerd draadloos schakelsysteem dat fietsers in staat stelt direct te schakelen onder volledige belasting, iets wat niet mogelijk is met actuele producten op de markt. Classified bracht deze baanbrekende technologie al in 2021 op de markt.

Classified’s technologie verhoogt de efficiëntie en eenvoud van de transmissie van de fiets, waardoor het meer op een versnellingssysteem in een auto lijkt. De eerste toepassing van de technologie, de Powershift-naaf, is een transmissiesysteem geïntegreerd in de naaf van het achterwiel. Dit systeem vervangt de voorderailleur.

About Classified

Classified is een deep-tech bedrijf met de missie om aandrijflijnproducten te creëren die de rijervaring veranderen en prestaties van alle fietsers te verbeteren. Classified is gevestigd in Antwerpen (België) en Eindhoven (Nederland). De producten van Classified zijn verkrijgbaar via meer dan veertig fietsmerken en via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde distributeurs en dealers. Tot de investeerders van het bedrijf behoren de gerespecteerde Olympisch en wereldkampioen Tom Boonen, Anna Van der Breggen, André Greipel en Marcel Kittel.

About Active Partners

Active Partners is een consumentgerichte investeringsmaatschappij die de iconische merken van morgen steunt en opbouwt in alle groeifasen. Het is opgericht in 2004 en heeft geïnvesteerd in bedrijven van wereldklasse zoals Rapha, Evans Cycles, Soho House, Finisterre, TALA, LEON, Northern Monk, Vinterior en Code First Girls. Voor meer informatie, bezoek www.active.partners


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van