17-03-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Classified kondigt nieuwe 13-speed cassette aan

Het Belgische aandrijflijnbedrijf lanceert een nieuwe 13-speed optie voor hun cassette-assortiment, waardoor Campagnolo Ekar-compatibiliteit wordt toegevoegd.

Classified is er trots op een Campagnolo Ekar-compatibele 13-speed cassette toe te voegen aan hun bestaande assortiment van 11- en 12-speed modellen. Na een winter vol updates brengt het Belgische aandrijflijnbedrijf vandaag een nieuw product uit om hun assortiment verder uit te breiden.

Classified 13-speed Cassette

Wereldwijd bekend als de ‘front derailleur killer’, is de revolutionaire aandrijflijntechnologie van Classified al compatibel met mechanische en draadloze 11- en 12-speed groepssets van Shimano, SRAM en Campagnolo. Door een 13-speed cassette aan dit assortiment toe te voegen, komt Campagnolo’s voor grind geoptimaliseerde Ekar-groepset in de plooi.

“Optimale schakelprestaties met de Campagnolo Ekar-groepset stonden voorop bij het ontwerp van de Classified 13-speed cassette”, zegt senior werktuigbouwkundig ingenieur Bruno de Naeyer, waaruit blijkt dat Campagnolo-compatibiliteit een belangrijk doel is van deze productlancering.

13 Speed Classified cassette-specificaties:
– Compatibel met bestaande Powershift-naafeenheden
– Compatibel met Campagnolo Ekar-ketting
– Gewicht: 242 g (sluitring inbegrepen)
– Tandwielmaat: 11-12-13-14-15-16-18-20-22-25-28-32-36T
– Versnellingsbereik: 477%
– Adviesprijs: € 279

Klik hier voor meer informatie over Classified!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van