13-09-2010 - Surfen, Nieuws

Cleanup Kids 2010

Op zondag 19 september vindt op het strand van Scheveningen voor de 4e keer de Cleanup Kids dag plaats. Van 10 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags zullen zo’n 60 kinderen tot 13 jaar actief op het strand bezig zijn met surfen, ontwikkelingssamenwerking en de gevolgen van vervuiling. De dag wordt georganiseerd door Surfles.nl, Surfrider Foundation Holland en Soul Surfers Foundation en wordt mede mogelijk gemaakt door Protest en de Gemeente Den Haag.

De dag begint met het opruimen van het strand. Als beloning voor het harde werk krijgen alle deelnemers gratis surfles van Surfles.nl. De Surfrider Foundation Holland verzorgt daarnaast een programma waarin de kinderen uitgebreid worden voorgelicht over diverse soorten vervuiling en de gevolgen ervan voor het ecosysteem. Soul Surfers Foundation zal twee stranden in de wereld vergelijken en de kinderen aansporen ideeen aan te dragen zodat deze stranden zich ontwikkelen op een manier waarop de natuur gespaard wordt.

Deze dag is in het leven geroepen om kinderen ervan bewust te maken dat de stranden niet zo schoon zijn als ze lijken. ‘Jaarlijks belandt er zo’n 20 miljoen kilo zwerfvuil in de Noordzee en daarvan komt een deel op de stranden terecht. Het is belangrijk dat kinderen inzien dat ze zelf kunnen bijdragen aan schonere stranden, bijvoorbeeld door die chipszak netjes in de prullenbak te gooien.’ aldus Hans van den Broek van Surfles.nl. ‘Daarom hebben we deze dag georganiseerd.’

De deelname aan deze dag is gratis. Eventuele giften zullen aan het einde worden verdeeld over de beide deelnemende stichtingen, die hard werken aan duurzame oplossingen op het gebied van milieu en ontwikkelingshulp.

Meer informatie is te vinden op de websites van Surfles.nl, Surfrider Foundation Holland ( www.surfriderfoundation.nl ) en Soul Surfers Foundation ( www.soulsurfers.org )


 

Delen


6 Surf magazine – Abonnee worden?


 van