17-01-2023 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Cohan van Dijk joint North en pakt eerste Big Air-titel.

De North uitnodiging voor Dutch Big Air Pro Cohan Van Dijk voor het internationale team heeft de dromen van de jonge rijder een nieuwe realiteit gegeven.   

Het kostte Cohan van Dijk slechts een korte tijd om het Big Air Kite League-evenement van januari 2023 in Kaapstad te winnen op zijn nieuwe Orbit.

“Op weg naar North, dacht ik dat ik me bij dit grote merk zou voegen waar ik naar opkijk – nu wil ik iets op de kaart zetten, ze iets geven dat een wow-factor heeft. Toen kwam het evenement. De voorwaarden waren uitdagend. Ik kwam uit het water en dacht, ik weet niet zeker of ik deze heb. Maar dit jaar won ik met 0,02 punten. Het kwam neer op de contraloops en de moeilijkere 6 of 7 tricks die ik in die heat deed .”  – Cohan van Dijk

Tot voor kort was Cohan van Dijk zijn belangrijkste prestatie zijn deelname aan Red Bull Megaloop en het winnen van een gouden ticket voor de Red Bull King of the Air 2022 – een levenslange droom die uitkwam na drie jaar training in Big Air. De 20-jarige Cohan baande zich een weg door een supersterrenvloot van die wildcard-inzending helemaal tot aan de halve finale, waar hij pas in de laatste minuten van zijn heat werd uitgeschakeld tegen de winnaar van het algemene evenement, Lorenzo Casati.  

Cohan’s vliegdroom begon toen hij ongeveer zes jaar oud was. “Ik werd meegenomen naar het strand om te kijken hoe mijn vader vliegerde (waarschijnlijk om zijn vlieger te lanceren, haha). Van jongs af aan ben ik erg actief geweest in het uitproberen van verschillende sporten en heb ik ze allemaal graag gedaan, maar ik heb nooit gevonden de passie in al die sporten. Ik op het strand terwijl ik mijn vader aan het kitesurfen zag, was wat me trok. Maar kleine ik was te jong omdat de plek gevaarlijk was.”  – Cohan van Dijk

“Mijn vader beloofde me dat mijn vliegerdroom zou beginnen als ik geslaagd was voor mijn zwemlessen. Midden in de winter, toen ik tien was, waren mijn zwemlessen afgelopen. Maar de vliegschool was gesloten, dus dwong ik mijn vader om me te leren hoe ik vliegeren in de ijskoude Hollandse meren.  

“Als ik niet kan kiten, zorg ik dat er iets te doen is. Thuis is er werk te doen met mijn vader. Nadat ik met mijn vader heb gewerkt, ga ik in de zomer meestal wakeboarden. In de winter ga ik minimaal 3 keer per week na het werk. Als ik op reis ben om te kiten, is mijn code om naar de sportschool te gaan als er geen wind is. Bovendien vind ik het heerlijk om de wereld te ontdekken door te wandelen, fietsen en bij de kitesurffamilie te zijn.”  – Cohan van Dijk

In 2017/2018 won Cohan alle Nederlandse Freestyle wedstrijden en was hij in 2017 Nederlands kampioen Wakeboarden.  

Cohan van Dijk

“Cohan staat al op jonge leeftijd op onze radar met zijn wake-achtergrond, freestyle-bekwaamheid en nu Big Air-dominantie. We zijn verheugd om te zien wat zijn toekomst in petto heeft als hij zich bij ons team van atleten voegt die de sport vooruit helpen.” – North Brand-directeur Mike Raper


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van