10-10-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Col Spotter: Europa’s moeilijkste beklimming

Oke, wanneer de weg met beton is verhard omdat het asfalt anders op warme zomerdagen naar beneden zou stromen dan hebben we te maken met een serieus zware beklimming. Zwalkende wielrenners en het alom bekende ‘voetje aan de grond’ zijn dan ook op deze beklimming geen vreemd gezicht.

De Malga Palazzo is te steil, te smal en te moeilijk om opgenomen te worden in de Giro. Helaas, want spektakel met deze stijgingspercentages zou zeker gegarandeerd zijn. Zoals hierboven is te zien daagt de Malga Palazzo je in het begin het meeste uit. Kies je een goed verzet want het behouden van een goed ritme is al een uitdaging op zich. Het aller steilste stuk is maar liefst 45%! Nee, dit is geen typefout het is de bikkelharde waarheid. Het is echt een beklimming waarvan je na afloop kan zeggen dat je het toch mooi even heb gedaan.

Ieder jaar is er een tijdrit op deze berg waar je vooral veel renners haaks op de berg ziet staan. Wij raden je aan om alleen met voldoende training, goed materiaal en een uitstekende conditie deze enorme steenpuist te bedwingen. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening met de afdaling te houden. Het wegdek is niet overal even goed en af en toe rij je over een soort verhard bospad. Alles bij elkaar kan je met recht spreken over de zwaarste beklimming van Europa.

In de onderstaande video kan je mooi zien hoe deze stijgingspercentages er in het echt uit zien.

Wielrenblad_Bannertje

 

 

 van