30-06-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Col Spotter: Passo Pordoi

Italië is een prachtig land, helemaal voor wielrenners. Van de Dolomieten tot aan de Adriatische kust het is allemaal adembenemend. In dit bericht zoomen wij verder in op de beklimming die tegelijkertijd bekend en niet zo bekend is onder de wielerfans, de Passo Pordoi. 

Haarspeldbocht, nog een haarspeldbocht, stukje rechtuit en nog een keer de bocht om. De weg lijkt op een langgerekt stuk asfalt die krom is gebogen door een grote reus en vervolgens zijn creatie heeft neergesmeten op de berg, althans zo ziet het eruit en voelt het ook. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.9% is het zeker niet de steilste beklimming die de Dolomieten te bieden heeft, maar dankzij het prachtige natuurschoon zeker één van de mooiste. We hebben een paar afbeeldingen voor je bij elkaar gezocht die dit perfect laten zien.

Het is een klim die zich uitstekend leent voor de wat onervaren klimmer of diegene die zonder rood hoofd wil genieten van de Dolomieten. Dankzij het wat lage gemiddelde stijgingspercentage is het mogelijk om de klim op te rijden zonder diep in het rood te gaan. De klim is in zijn totaliteit 9,2 kilometer lang waarbij je 639 meter verder het luchtruim ingaat. In totaal zijn er 33 haarspeldbochten en zijn deze voorzien van nummering, waardoor het volgen van je progressie een stuk makkelijker wordt.

 

Voor meer beelden over de Passo Pordoi verwijzen je graag naar onze mede klimmer Mike Cotty. Met zijn programma ‘Col Collective’ vertrok hij naar Italië om de Pardoi en nog veel meer beklimmingen voor ons in beeld te brengen. Zijn video hebben wij hieronder voor je klaar gezet.

Wielrenblad_Bannertje

 

 van