27-09-2010 - Windsurfen, Nieuws

Colgate World Cup Sylt, dag 2.

 

Het was een lange tijd wachten op de wind, maar laat in de middag kwam er een gematigde offshore wind op gang, waarna de 16 overgebleven deelnemers van start konden gaan. De lastige windrichting maakte het moeilijk voor de rijders om het scorebord te vullen, maar toch kon de jury nog onder de indruk zijn van onder andere air flakas, chachoos en shakas.

 

In de eerste heat van de dag mocht Nederlandse student Paul Zeper aan de slag tegen Thomas Wessel Svensson, hij kon veel meer tricks laten zijn dan zijn tegenstander en mocht dus door naar de volgende ronde! Onder de andere rijders die doorgingen naar de volgende ronde zijn voormalig freestyle kampioen Ricardo Campello, Yarder Meir, Max Droege.

Kauli Seadi, drievoudig wereldkampioen wave en voormalig freestylekampioen, kon het niet waarmaken tegen een in goede vorm verkerende Nicola Spadea. Hij is dus meteen uitgeschakeld!

 

In de eerste heat van de 2e ronde schakelde Nicholas Akgazciyan helaas onze landgenoot Zeper uit. Aan de andere kant mocht Thomas Traversa na een zeer spannende heat door naar de volgende ronde, ten koste van Antxon Otaegui.

 

De volgende heat begon in veel zwakkere wind, maar na de huidige nummer 2 van de wereld, Kiri Thode, na 3 minuten zijn plank nog niet in plane kreeg, werd de wedstrijd uitgesteld. Er zijn nog 7 dagen te gaan, dus ongetwijfeld zullen we nog veel actie zien!


Motion windsurf magazine – Abonnee worden?


 

 van