02-05-2024 - Mountainbiken, Nieuws

Colnago G4-X gravelbike gelanceerd

Colnago introduceert met trots de G4-X, zijn nieuwe gravelracer. Perfect in balans, ontworpen om je het beste te laten presteren in elke rijomgeving. De natuurlijke omgeving in al haar vormen, in elke mate van wildheid, is het toneel voor gravel. Daarom zijn de kleuren van de G4-X geïnspireerd op de natuur.

This image has an empty alt attribute; its file name is Colnago-G4-X_Viale-292-1024x683.jpg

MYTL – De gedetailleerde lijnen van deze opvallende gele kleur doen je denken aan de zandweg. Een ander kenmerk van deze livery is het Colnago-logo, met zijn opvallende negatieve vorm.

PIGR – De glanzende groene achtergrond herbergt silhouetten van dennenbomen in verschillende tinten groen, om een bosrijke omgeving op te roepen. Het Colnago-logo op zowel de schuine buis als de balhoofdbuis is verchroomd.

ICBL – Een glanzende blauwe fiets met een delicate donkerblauwe textuur die doet denken aan ijs en besneeuwd terrein. De logo’s op zowel de schuine buis als de balhoofdbuis zijn gemaakt van chroomverf.

Colnago G4-X, een Colnago voor gravelraces


De G4-X is de nieuwe Colnago ontworpen voor gravelraces. Dit model is bedoeld als vervanging van de G3-X en maakt gebruik van het beste van wat het merk uit Cambiago heeft geleerd in zijn belangrijke en roemrijke ervaring in de WorldTour, evenals in off-road competities zoals cyclocross.

In het bijzonder zijn het de V4Rs die gebruikt worden door UAE Team Emirates en UAE Team ADQ die de geometrieën van deze nieuwe gravelracefiets inspireren. Daarom is dit niet verrassend een fiets die bedoeld is voor prestatiegericht off-road rijden.

G4-X: De perfecte balans van de elementen

Het is te gemakkelijk om een ​​fiets te proberen te beschrijven met slechts één specifiek nummer: de meest aerodynamische, de stijfste, de lichtste… Maar uiteindelijk is het nooit slechts één nummer dat de rijervaring bepaalt.

De rijervaring is het resultaat van de perfecte balans van vele factoren, en het is deze balans waarop we ons hebben gericht bij het ontwerpen van onze snelle gravelbike.

De G4-X is het resultaat van het optimaliseren van al die factoren die belangrijk zijn wanneer je moet concurreren of hard moet rijden op zandwegen:

 • Handelbaarheid
 • Lichtgewicht
 • Rijbaarheid bergafwaarts
 • Stabiliteit
 • Reactievermogen van het frame
 • En, net als alle Colnago-fietsen, een prachtige rijervaring bieden.

Hierin ligt de unieke aard van een Colnago: een direct gevoel van comfort en gemak met de fiets, zelfs onder zware omstandigheden.

Geometrieën en Maten

De geometrieën van de G4-X zijn geïnspireerd op de V4Rs voor een meer compacte rijpositie. Vergeleken met de G3-X is de stuurinrichting herzien en de cockpit compacter gemaakt. Over het algemeen is de reach toegenomen, voor een langere rijpositie dan het vorige model.

De G4-X zal beschikbaar zijn in 5 aflopende maten: 450 – 480 – 520 – 540 – 570.

Configuraties

De beschikbare uitrustingspecificaties zijn:

 • SRAM Group Red XPRL, Zipp 303S wielen
 • SRAM Force XPRL Group, Fulcrum Rapid Red 500 DB wielen
 • SRAM Rival Group, Fulcrum Rapid Red 900 DB wielen
 • Shimano GRX RD-RX820 2x groepset, Fulcrum Rapid Red 900 DB wielen
 • Shimano GRX RD-RX822 1x groepset, Fulcrum Rapid Red 900 DB wielen

Beschikbaarheid

De G4-X zal vanaf de tweede helft van juni verkrijgbaar zijn in de winkels. Op dit moment hebben alleen atleten van de Club of Aces het, om de G4-X te gebruiken in de raceomgeving.

Voor meer informatie klik hier.

 van