15-11-2011 - Kitesurfen, Nieuws

Coming soon: PKRA Wave Champions in New Caledonia

De laatste stop van de PKRA World Tour 2011 komt er aan. Vanaf 29 november zal de PKRA Wave Champions gehouden worden in New Caledonia, op het strand van Pointe Magnin, Noumea.

Dit evenement biedt een unieke mogelijkheid aan Youri Zoon, kersverse freestyle wereldkampioen. Hij kan namelijk de eerste rijder in de geschiedenis worden die elk event op de tour in een seizoen wint. Youri heeft al 6 evenementen gewonnen in zeer verschillende windcondities.

youri

De competitie zal het hem echter niet cadeau geven. De beste kiteboarders van de wereld zullen aanwezig zijn om het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Denk hierbij aan rijders als Alex Pastor (ESP), Alberto Rondina (ITA) en Marc Jacobs (NZL). Zij hebben dit seizoen al laten zien dat ze Youri veel tegenstand kunnen bieden, en ze zullen alles geven om op het podium te eindigen.

Verder heeft opkomend rijder Tom Hebert op dit evenement het thuisvoordeel, de tijd zal leren of hij daar zijn voordeel uit kan halen. Zeker is dat de fans hem vanaf het strand zullen toejuichen.  Tom won vorig jaar al het laatste evenement van het seizoen, en hij zal dat zeker proberen te herhalen op zijn eigen terrein.

Doordat de laatste twee PKRA stops in Australië en Zuid-Afrika afgelast werden, is de Wave discipline al over voor het jaar. De PKRA feliciteert de winnaars van de 2011 PKRA Waves World Tour: Keahi de Aboitiz (AUS) en Kari Schibevaag (NOR)

Bron: prokitetour.com

 

 

 van