Conor Maguire surft 18 meter hoge golven voor de Ierse kust

De nasleep van de orkaan Epsilon leidt tot bizarre monster breakers in de buurt van Sligo.

Conor Maguire heeft de surfwereld de afgelopen jaren veroverd en hij greep snel de kans van zijn leven toen de nasleep van de orkaan Epsilon 18 meter hoge golven veroorzaakte voor de kust van zijn geboorteland Ierland.

Hier is alles wat je moet weten:

– Maguire surft sinds zijn elfde en hij werd de jongste Europeaan die op de shortlist stond voor de Big Wave Awards van de World Surf League.

– De 26-jarige ontving in 2017-2018 ook een uitnodiging voor de wereldberoemde Punta de Galiea XXL, die hem naar grotere, wereldwijde erkenning katapulteerde.

– Deze keer sprong Maguire snel op een weersvoorspelling die bijna te mooi leek om waar te zijn toen hij naar Mullaghmore, County Sligo, reisde.

– De felle omstandigheden in de Atlantische Oceaan werden veroorzaakt toen de tropische orkaan Epsilon samensmolt met een depressie om gigantisch lage en enorme freak breakers op zee te produceren.

– Mullaghmore – ook wel bekend als de ‘Ultimate Prize’ – is goed bekend bij Europese big wave rijders en deze stormvloed veroorzaakte golven tot 18 meter hoog met Maguire op de voet vergezeld door een veiligheidsteam en Red Bull filmploeg voor zijn trip.

– Naderhand vertelde Maguire aan RTÉ News: “Er zijn maar een handvol dagen zoals deze in je hele leven, dus om dat vandaag te kunnen ervaren was best bijzonder.”


Foto’s & tekst: Red Bull

 van