Contec Powerloc – Getest

Dat e-bikes gevoelig zijn voor diefstal is waarschijnlijk geen nieuws. Naast een goede verzekering is een goed slot, of beter nog, zijn meerdere sloten, onontbeerlijk. Contec biedt twee zeer gunstig geprijsde sloten, die dankzij hun ruime lengte heel prettig zijn in het gebruik. 

Review

Beide sloten hebben een lengte van 185 centimeter en wegen 670 gram, het ene is af te sluiten met een sleutel, het andere met een cijferslot. Elk heeft een eigen Security Level, de mate van diefstalbestendigheid: deze zijn 7 voor het slot met de sleutel en 6 voor het slot met cijferslot. 

Het sleutelslot wordt geleverd met een sleutel voorzien van ingebouwd lampje, handig wanneer het donker is, en maar liefst vier extra sleutels. Het cijferslot heeft vier cijferringen en de code kan zelf worden ingesteld. Beide sloten hebben een diameter van vijftien millimeter, een stevig slot dus. Nadeel hiervan is dat het wat kracht kost om de kabel om de fietsen te krijgen, echter zou er met 185 centimeter altijd wel iets moeten passen. Deze lengte is ook ruim voldoende om twee fietsen aan een object vast te maken. 

De kabel is geheel omhuld door rubber, om krassen op het frame te voorkomen. Een bevestiging wordt meegeleverd, zodat je het slot aan het frame kunt bevestigen wanneer deze niet in gebruik is. 

In het kort: Een makkelijk slot van bijna twee meter, tegen een zeer gunstige prijs.  

Plus 

  • Security-Level 6 en 7: hoog voor een kabelslot 
  • Lengte van 185 centimeter 
  • Scherpe prijs 

Min 

  • Zwaar 
  • Minder veilig dan een ketting- of beugelslot 

Prijs – € 27,95 

Ontdek meer op contec-parts.com  


Deze review staat in het laatst gepubliceerde Magazine: Electrified #1 2021. Deze kun je bestellen in de Soul Webshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk App.

 van