24-10-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Continental Banden sponsor van mountainbikeroute Austerlitz

Continental Banden Groep B.V., de officiële importeur van Continental fietsbanden voor de BeNeLux, adopteert als sponsor de populaire mountainbikeroute Austerlitz van Staatsbosbeheer in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Door een financiële bijdrage voor de komende drie jaar kan het onderhoud op peil worden gehouden. De route is op 7 oktober geopend. Staatsbosbeheer ziet de samenwerking met Continental Banden Groep B.V. als een positief voorbeeld voor het onderhoud van recreatieve voorzieningen.

Continental Banden Groep B.V. ziet de samenwerking met Staatsbosbeheer als een unieke manier om bij te dragen aan zowel fietsbeleving als behoud van de natuur. “Fietsbeleving is een van onze pijlers. Door het adopteren van deze mountainbikeroute bieden wij onze gebruikers de mogelijkheid om de producten zelf te ervaren”, aldus Team Manager Silke Smit-Brouwer van Continental Banden Groep B.V.

Rekening houden met elkaar
Staatsbosbeheer wil dat iedereen op zijn of haar manier kan genieten van de natuur in Nederland. De één wil rustig wandelen, anderen willen bijvoorbeeld met een mountainbike de natuur in. Het is altijd een uitdaging om aan zoveel mogelijk wensen tegemoet te komen.

De 15,3 kilometer lange Continental mountainbikeroute Austerlitz is opgeknapt en uitgebreid met 4 kilometer. Het is zó aangelegd dat de natuur én andere gebruikers van het bos er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Boswachter Corien Koreman benadrukt; “We zijn erg blij met deze samenwerking. Dit stelt ons en Stichting MBT Utrechtse Heuvelrug in staat deze mooie route te onderhouden en iedereen ervan te laten genieten. ‘ De route is te downloaden op de site van MTB Utrechtse Heuvelrug.

MTB vignet
Voor mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug is het verplicht om een vignet zichtbaar bij zich te hebben. De opbrengsten hiervan worden ook gebruikt voor onderhoud van de routes. Zo leveren naast partijen als Continental Banden Groep B.V. ook de gebruikers een kleine bijdrage aan hun eigen route.


Meer routes van de Utrechtse Heuvelrug leren kennen? Klik hier!

 van