Continental breidt Grand Prix 5000-serie uit met speed pedelec-band

Continental bouwt verder op het succes van de Grand Prix 5000 en breidt deze serie verder uit met een speed pedelec-variant. De nieuwe band is beschikbaar in de maat 30–622 en is bij uitstek geschikt voor deze snelle variant van de elektrische fiets die tot 45 kilometer per uur ondersteunt. Belangrijke kenmerken van de Grand Prix 5000 zijn de hoge mate van lekbescherming, de lage rolweerstand en de uitstekende grip.

De nieuwe, extra brede Grand Prix 5000-variant is het resultaat van de ruim honderd jaar ervaring van Continental op het gebied van banden. Het model in de nieuwe maat 30–622 wordt handgemaakt in de Continental-fabriek in het Duitse Korbach en is voor uiteenlopende fietsen te gebruiken. Onder andere voor elektrische racers en speed pedelecs. De zogeheten ECE-R 75 goedkeuring onderstreept dat de band volledig voldoet aan de eisen die aan speed pedelec-banden worden gesteld en is te herkennen aan het E50 logo.

Lage rolweerstand, beperkte slijtage

De Grand Prix 5000 beschikt over hoog aangeschreven technologieën van Continental. Zo is ook deze 30 mm brede uitvoering bijvoorbeeld voorzien van de hightech BlackChili-compound. Dit duurzame loopvlakmengsel bestaat uit de nieuwste polymeren, speciaal ontwikkelde carbondelen en vulstoffen. Deze combinatie biedt een optimale balans tussen rolweerstand, grip en slijtage, en maakt de band geschikt voor gebruik op zowel asfalt als offroad terrein. Overwinningen in gerenommeerde tests én gebruikerservaringen bevestigen de in het lab bewezen voordelen die fietsers ermee kunnen hebben.

Optimale lekbescherming

Er is één ding dat fietsers absoluut niet willen, en dat is lekrijden. De Grand Prix 5000 voorziet in optimale lekbescherming, vooral dankzij het gebruik van het gesponnen weefsel Vectran Breaker. Dat maakt de band vederlicht en oersterk, en dus beter bestand tegen insnijden dan een gewone nylon beschermlaag. De rolweerstand blijft onaangetast.

Betere schokabsorptie

Als het om comfort gaat, heeft de Grand Prix 5000 eveneens het nodige te bieden dankzij de Active Comfort Technology. Deze zit verwerkt in de bandconstructie en zorgt ervoor dat de Grand Prix 5000 schokken en trillingen beter absorbeert. Dat rijdt prettiger. Bovendien blijft vermoeidheid bij fietsers langer achterwege.

Extra grip

Goede grip, nóg zo’n vereiste van fietsers, is verzekerd door de Lazer Grip Technology. Continental brandt in de wang van de band een microprofielstructuur. Hierbij worden de schouders van de band licht opgeruwd. De Grand Prix 5000 bijt zich hierdoor van meet af aan vast in de ondergrond. Normaal gesproken ontstaat zo’n opgeruwd oppervlak pas na het eerste gebruik.

Meer informatie over de onderscheidende technologieën van Continental is beschikbaar op de website van Continental.

Verkrijgbaar bij fietsspeciaalzaken

De Continental Grand Prix 5000 in breedtemaat 30-622 is vanaf nu verkrijgbaar bij fietsspeciaalzaken in de Benelux. De consumentenadviesprijs bedraagt €62,90.

Over PBG 2Wheel en PBG

PBG 2Wheel is onderdeel van PBG B.V. PBG komt voort uit Continental Banden Groep (CBG), al sinds 1949 importeur van Continental banden. In de afgelopen 70 jaar heeft de onderneming de activiteiten verder uitgebreid met o.a. industriebanden, technische rubberproducten en het importschap van verschillende merken stalen en lichtmetalen wielen, waaronder BBS, MAK en OXXO. PBG biedt daarnaast verschillende diensten aan, zoals een bandenhotel, band/wiel combinaties (automated fitting line), trainingen en advieswerkzaamheden om optimaal op de klantwensen in te kunnen spelen.

  • Grand Prix 5000 nu in extra brede maat 30–622
  • Hightech technologieën: BlackChili, Vectran Breaker, Active Comfort Technology en Lazer Grip Technology
  • ECE-R 75 goedkeuring, herkenbaar aan het E50 logo
  • Nu te koop in de fietsspeciaalzaken

 van