15-02-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Continental lanceert Grand Prix 5000 in nieuwe skinwall-variant

Continental breidt zijn Grand Prix 5000-assortiment verder uit met een nieuwe skinwall-variant. De veelgekozen racefietsband is er nu ook in een uitvoering met een transparante, bruingekleurde zijkant. Hiermee speelt Continental in op de groeiende populariteit van zogeheten skinwall-banden – de officiële aanduiding van fietsbanden met een gekleurde wang – onder wielrenners.
De Grand Prix 5000 wordt handgemaakt in de fabriek in Duitsland en onderscheidt zich door het gebruik van enkele hoogwaardige technologieën. Zo is in de buitenband bijvoorbeeld de veelgeprezen BlackChili-compound verwerkt. Bij deze rubbersamenstelling is een optimale balans gecreëerd tussen rolweerstand, grip en slijtage. Continental heeft in de compound de nieuwste polymeren en speciaal ontwikkelde roetdeeltjes en vulstoffen verwerkt om de hoge prestaties te kunnen waarborgen. Gerenommeerde tests en onderzoeken in het laboratorium onderstrepen de voordelen van dit loopvlakmengsel. 

Optimale lekbescherming

Renners verdoen hun tijd onderweg liever niet aan onnodige fietsreparaties, zoals het vervangen van lekke binnenbanden. Continental heeft daarom onder het loopvlak van de Grand Prix 5000 een speciale synthetische vezel toegepast. Hierbij gaat het om de zogeheten Vectran Breaker, die betere lekbescherming biedt, zonder dat dit ten koste gaat van de souplesse en lage rolweerstand. De Grand Prix 5000 biedt 20 procent meer lekbescherming ten opzichte van de Grand Prix 4000 S II, de veelgeprezen voorganger. 

Meer grip in bochten

Continental heeft voor de constructie van de Grand Prix 5000 ook de Lazer Grip Technology aangewend. Hiermee presteert de band nog beter als het om grip gaat. Met behulp van deze technologie wordt een speciale structuur aangebracht op de schouders van de band. Dat is het banddeel aan de zijkant dat de weg raakt zodra een fietser de bocht in stuurt. De schouders zijn dankzij deze technologie licht opgeruwd voor extra grip. Normaal gesproken ontstaat een dergelijk ruw oppervlak pas tijdens gebruik. Dankzij de Lazer Grip Technology bijten de banden zich van meet af aan vast in het wegdek.

Betere demping

Aangezien fietsers zo nu en dan over klinkerwegen en kasseistroken rijden, is comfort een belangrijk element bij een band. Continental voorziet hierin met de Active Comfort Technology. Deze technologie is geïntegreerd in de bandconstructie van de Grand Prix 5000 en zorgt ervoor dat schokken en trillingen als gevolg van een ongelijk wegdek beter worden geabsorbeerd. Dat verhoogt het comfort en remt de vermoeidheid van fietsers. 

Keuze uit twee bandbreedtes

De nieuwe Grand Prix 5000 met het zwarte loopvlak en de bruine wang is de tweede skinwall-band in de collectie. Afgelopen zomer introduceerde Continental met succes al een Grand Prix 5000 met zwart loopvlak en crèmekleurige zijkant inclusief Tour de France-logo. Deze Special Edition Tour de France 2020 was destijds verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage. Continental levert de nieuwste skinwall-band met een keuze uit een breedte van 25 millimeter (gewicht: 225 gram) of 28 millimeter (gewicht: 235 gram). De adviesprijs van de nieuwe Grand Prix 5000 – die nu leverbaar is via de fietsspeciaalzaak in de buurt – bedraagt € 62,90. 

Over PBG 2Wheel en PBG

PBG 2Wheel is onderdeel van PBG B.V. PBG komt voort uit Continental Banden Groep (CBG), al sinds 1949 importeur van Continental banden. In de afgelopen 70 jaar heeft de onderneming de activiteiten verder uitgebreid met o.a. industriebanden, technische rubberproducten en het importschap van verschillende merken stalen en lichtmetalen wielen, waaronder BBS, MAK en OXXO. PBG biedt daarnaast verschillende diensten aan, zoals een bandenhotel, band/wiel combinaties (automated fitting line), trainingen en advieswerkzaamheden om optimaal op de klantwensen in te kunnen spelen. 

PBG kent vijf hoofdactiviteiten: 

Mega Tyre: Multibrand banden, wielen(sets) en opslag met een focus op het merkgebonden dealerkanaal
Summa: Multibrand (inter)nationale groothandel banden en wielen
PBG Wheels: Multibrand wielen en banden, sneeuwkettingen en aanverwante artikelen
PBG 2Wheel: Continental fiets-, e-bike-, motor- en scooterbanden in de Benelux
PBG Industry: Continental industriebanden, ContiTech & Precismeca technische producten in de Benelux

Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van