14-12-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Core 720 Review

Het strapless freestyle-, lightwind- en small wave-board van Core, de Core 720 heeft een nieuwe constructie en shape gekregen. Die is goedgekeurd na intensief testen door het Core Team.

Core 720

De surfboards van Core worden in beperkte oplage gemaakt in Spanje zodat de kwaliteit en nauwkeurigheid kan worden gewaarborgd. De nieuwe constructie van de Core 720 heeft een high density polystyreen Hexagon-schuimkern met betere flexkwaliteiten dan een standaard schuimkern. Het is iets zwaarder, maar wel sterker. Daaromheen zit een laag van 4mm dik gerecycled polyethyleen tereftalaat in honingraat-vorm. Dit wordt vervolgens gesandwiched met e-glass en epoxy. Dit maakt het board beter bestand tegen breken en hieldeuken. En het geeft de juiste flex: niet te slap of te stijf. In de chop is dat duidelijk voelbaar. De chop wordt keurig geabsorbeerd waardoor je comfortabel over ruig water gaat. Netjes voor zo’n breed board.

Core 720

Wat ook bijdraagt aan het comfort zijn de nieuwe viervoudige concaven met channels die helemaal van voor naar achter lopen. Dit geeft ook grip bij het springen en (neus)landingen. Je kan zelfs met kortere vinnen varen. Harde en snelle landingen worden soepel opgevangen doordat de rocker in de neus iets ronder is gemaakt. De pop van de Core 720 is prima. De ronde winger-tail zorgt ervoor dat het board makkelijk loskomt en de vlakke rockerlijn geeft een lekkere afzet. Niet te explosief, maar met controle. In de lucht blijft het board mooi aan je voeten ‘plakken’. Het is niet te licht zodat het ook niet snel wegwaait. De, (niet standaard meegeleverde) frontpad geeft uitstekend grip.

Core 720

De Core 720 planeert snel door z’n breedte en vlakke rocker. En hoogtelopen gaat uitstekend door z’n parallelle outline. Op de golf voel je de flex waardoor de bottomturn makkelijk en gecontroleerd gaat. Je stuitert niet van de golf af, omdat het board te stijf is en je snelheid neemt niet af, omdat het board te slap is. De relatief brede tail laat korte bochten toe doordat er iets meer rocker in achterkant zit. Surf de Core 720 hiervoor wel wat meer achterop, met je achterste voet tegen de tailkick aan. De FCS II thrusterfin-setup maakt het board best speels. Je moet hiervoor wel iets meer druk geven. Handig is dat je bij de FCS II vinboxen geen sleuteltje nodig hebt. Je drukt de vinnen er zo in en trekt ze er zo weer uit. Daar heb je wel wat kracht voor nodig dus je hoeft niet bang te zijn dat de vinnen er per ongeluk uitvallen.

Core 720

Er kunnen trouwens ook gewone FCS-vinnen in met een schroefje. Het board houdt goed snelheid in bottomturn waardoor je met volle snelheid tegen de lip aan kunt smacken. Sta ook bij de topturn iets meer achterop. Bij echt steile golven moet je er wel beetje voor waken dat de neus zich niet ingraaft, maar dat is ook een kwestie van wennen. Hij heeft al wat meer rocker gekregen in de neus zodat dat niet snel gebeurt. Hierdoor kun je ook wat hogere golven te lijf. De Core 720 vaart makkelijk en is daardoor ook prima geschikt voor beginnende strapless freestylers en surfers.

Core 720

maten en gewicht rijder

Core 720

Website: www.corekites.com


Dit artikel “Core 720” komt uit Access #3 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram

 van