16-11-2023 - Kitesurfen, Leesvoer

Core Choice 5 Onder de Loep – Twintip Review

De eerste Choice boards van Core waren pure freestylers. Ze waren stijf met veel pop. Maar met elke nieuwe versie werd het board steeds allrounder en toegankelijker. Hoe zit het met de Core Choice 5?

Nieuw is de Paulownia Light-houtkern waarbij alleen het lichtste Paulownia-hout wordt geselecteerd zonder in te boeten aan sterkte, duurzaamheid en flex-eigenschappen. Deze Light-houtkern maakt de Core Choice 5 alleen al 250 gram lichter. Om deze houtkern komt vervolgens een laag Cartan-carbon. Deze carbon matten worden kruislings in dertig graden ten opzichte van elkaar gelegd zodat de Twintip de gezochte flex en torsie-stijfheid heeft. Cartan-carbon gebruikt minder hars zodat ook hier op gewicht bespaard wordt. Nieuw is de Unibody Edge waarbij de ABS-insert in de rail is vervangen door een hardere, stijvere en beter verbindend materiaal dat bestaat uit een tachtig lagen gelamineerde strip. Dit zorgt dat de rail beter geïntrigeerd is in het board waardoor er een betere torsie-stijfheid is behaald. In vergelijking met de Fusion is de Core Choice 5 iets stijver en heeft een iets levendigere en actievere ride.

De Core Choice 5 heeft meer hightech features. Opvallend zijn de vele channels onder het board. Deze multi-channels geven extra grip en controle. Een dubbele concaaf met een kleinere
channel lopen over de hele lengte van het board en in de tips zitten vier channels onder. Boven
zitten er ook vormen die lijken op een Katanazwaard. Dit maakt de tips stijver. Dit alles zorgt
ervoor dat je bij het springen hard kunt afzetten zonder veel grip te verliezen. En het maakt hoogtelopen ook een stuk makkelijker. Verder heeft het nog een V-Shaped Keel in de tips. Dit is een diepe V zodat je makkelijk door ruig water heen kunt varen en je soepel kan landen. De overall ride is erg comfortabel met de Core Choice 5. Schokken worden prima geabsorbeerd.

Core Choice 5
Choice 5

De Core Choice 5 heeft een progressieve freestyle rockerlijn die de meeste kromming heeft in het midden bij de grabhandle. Naar de tips toe is de Twintip wat vlakker. Door de wat rechtere tips krijg je maximale pop bij het springen. De kromming in het midden, samen met de channels onder, zorgen voor soepele landingen. Je duwt het water direct weg waardoor je niet te hard landt. Heel fijn als je nieuwe sprongen aan het oefenen bent: foutjes worden niet snel afgestraft en je knieën en rug varen er wel bij. Al met al is de Core Choice 5 bij uitstek geschikt voor big air en freestyle voor rijders van elk niveau.

Voor meer informatie over de Core Choice 5 kunt u op de site kijken. Of voor de Twintip zelf op de site van Core.


Dit artikel “Core Choice 5 – Twintip review” komt uit Access #1 van 2023. Kijk voor meer boardreviews of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van