07-06-2017 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Core Fusion 3

De nieuwe Core Fusion 3 is het allround board van Core Kiteboarding. Freeride, freestyle, golven, de Fusion 3 is gemaakt van Cartan carbon wat alle omstandigheden aan kan. 

Het board is gemaakt van Cartan carbon welke meer flex heeft in de lengte van het board en stijver is de breedte. Het voordeel van Cartan is dat er minder hars gebruikt hoeft te worden, wat het board uiteindelijk lichter maakt. De Fusion 3 heeft veel pop, zachte landingen en is sterk genoeg om jaren mee te knallen.

Core Fusion 3

Nieuw voor de Fusion 3 is de Vario Rails. Het midden van het board is 9mm dik welke langzaam aflopen naar de tips die 3mm dik zijn. Deze verandering zorgt voor meer snelheid.

De Fusion 3 heeft als kern Paulownia hout. Dit hout groeit snel, is licht en erg sterk. De kern loopt tot aan de tips door, wat een stijver en sterker board oplevert.

Core Fusion 3 2

De Fusion 3 maakt gebruik van een V-shape channel, wat bij het varen door chop zachter voor de knieën is. Naast de V-shape heeft het board ook center en edge channels. Freestylers kunnen hierdoor langer en harder aankanten door de extra grip die het oplevert.

Ga voor meer informatie naar de Core Kiteboarding website. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee!

 van