23-11-2023 - Kitesurfen, Leesvoer

Core Link – Trapeze Review

Core, met twintig jaar ervaring in de watersportindustrie, heeft die expertise gebruikt om voor het eerst een trapeze te ontwikkelen. De Core Link-trapeze is ontworpen volgens de Core-filosofie: eenvoudig, comfortabel en veilig. Wij hebben gekeken of dit inderdaad het geval is bij de Core Link.

De trend van steeds stijver wordende trapezes is niet voor iedereen geschikt. Soms is het beter dat de trapeze zich naar jouw lichaam vormt in plaats van andersom. Stijve carbon-trapezes zijn geweldig wanneer je in zware omstandigheden vaart, maar niet iedereen bevindt zich constant in zulke situaties. Daarnaast zijn carbon-trapezes over het algemeen behoorlijk prijzig. Daarom heeft Core een meer betaalbare trapeze ontwikkeld voor normale windomstandigheden en veelzijdig gebruik. De Core Link heeft een 3D-gevormde, lichtgewicht polyamide buitenlaag die in het midden stevig is, maar naar de randen toe flexibel wordt. De Core Link is dus geen ‘slappe’ trapeze en biedt voldoende ondersteuning in het midden, zeker tot harde windcondities. Bij nog hogere windsnelheden zou je eerder moeten overwegen om over te stappen op een kleinere kite, zodat de trekkracht aan de trapeze afneemt. De flexibele randen zorgen voor uitstekende bewegingsvrijheid. Aan de binnenkant is er een dikke laag zacht memory-foam, wat de trapeze naar je lichaam vormt. De thermogevormde EVA-Lumbar Pad aan de achterkant voorkomt dat de trapeze omhoog kruipt. De Core Link zit dan ook uiterst comfortabel, ongeacht de vorm van je rug. Iedereen heeft immers een andere rugvorm, maar dankzij de dikke laag schuim past de trapeze zich uitstekend aan.

Er zit een brede elastische sluiting met klittenband, zodat de trapeze mooi op je lichaam aansluit. De spreaderbar kan aan beide zijden worden bevestigd, zodat je zelf kunt kiezen of je de spreaderbar aan de linker- of rechterkant opent en sluit. Deze bevestiging heeft een eenvoudige haakconstructie. Je haakt deze vast en trekt vervolgens de banden strak. Deze banden zitten overigens aan elkaar vast, zodat je ze in één beweging kunt aantrekken. Vervolgens kun je deze uiteinden in een elastisch vakje wegstoppen, zodat ze niet rondslingeren tijdens het varen. Het aantrekken van de trapeze gaat eenvoudig en snel: trapeze omdoen, klittenband sluiten, spreaderbar vasthaken, banden aantrekken, extra veiligheidspalletje vastklikken, en je bent klaar. Het uittrekken verloopt net zo gemakkelijk. Eenvoudig en snel. Aan beide zijden van de trapeze zijn er bevestigingsringen voor je veiligheidslijn, en er kan zelfs een veiligheidsmesje aan de voorkant van de klittenbandsluiting worden gestopt. Op de rug bevindt zich een Dyneema-touwhandvat voor handlepasses. De spreaderbar heeft aan de achterkant zacht EVA-schuim, zodat het niet irriteert tijdens het varen. Er is een spreaderbar met haak en een met een Dyneema-koord voor meer bewegingsvrijheid bij het golfrijden. Bij de laatste optie is er ook een kort koordje onder het lange koord, waar je je chickenloop doorheen kunt halen, zodat je in het midden van de spreaderbar gefixeerd zit. Het voordeel hiervan is dat de chickenloop dichter bij je lichaam zit, wat zorgt voor directere vaareigenschappen en minder hefboomwerking dan bij een haak die verder naar buiten steekt. Je kunt deze spreadbar dus ook prima gebruiken als je op een twintip vaart. De haak is gemaakt van roestvrij staal met een dikte van acht millimeter, wat zorgt voor sterkte, duurzaamheid en veiligheid.

Bekijk onze site voor meer informatie. Of kijk op de site van Core.


Dit artikel “Core Link -Trapeze Review” komt uit Access #3 van 2023. Kijk voor meer boardreviews of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van