01-12-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Corratec leverancier van Cyc Team Roth Group Skoda

Het is officieel: Corratec is de nieuwe fietsen leverancier van de Zwitserse wielerploeg Cyc Team Roth Group Skoda. Het team werd in 2014 opgericht met een UCI Continental licentie maar is inmiddels helemaal klaar voor het nieuwe seizoen met een UCI Pro Continental licentie. 

Team Roth-Skoda zal gaan rijden op het gloednieuwe topmodel van Corratec: de CCT Evo. De CCT Evo werd voor het eerst aan het publiek voorgesteld op Eurobike en was een heuse eyecatcher. Tijdens tijdritten zullen de renners van Roth-Skoda overigens volledig vertrouwen op de Corratec C-Time.

Door de betrokkenheid bij Team Roth-Skoda keert Corratec weer terug in het professionele wielrennen. De oprichter en CEO van Corratec, Konrad Irlbacher, reageerde als volgt: “Corratec has its roots in ambitious cycling. This is where we come from and where we belong. Our new CCT Evo deserves the racing stage and a top team.”

Het karakter van het jonge en groeiende team sluit dan ook goed aan bij de ambities van Irlbacher. Er is sprake van een interessante mix van talentvolle renners en door de wol geverfde routiniers, een goed voorteken voor de toekomst.

Onlangs heeft de 34-jarige Portugees Bruno Pires een contract bij Roth-Skoda getekend, en zal dit jaar dus uitkomen op de CCT Evo. De klimspecialist stond voorheen onder contract bij Tinkoff-Saxo en Leopard-Trek, dus heeft zijn sporen in het profpeloton wel verdiend. Overigens zullen Martin Kohler (voormalig BMC renner), Martin Krizek (voorheen Cannondale) en Grischa Janorschke (Team Vorarlberg) ook de kleuren van Roth-Skoda gaan verdedigen.

Voor meer informatie over deze nieuwe wielerploeg kun je terecht op de website van Corratec, hier kun je natuurlijk ook de CCT Evo in volle glorie zien.

Corratec_Evo_Collage

 van