10-12-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Craft Hale XT Jacket 2020 Review

Waar kijken we naar? 

De Craft Hale XT Jacket is een lichtgewicht en compact opvouwbaar windjack met futuristisch camouflageprintje. 

Waarom is dit tof? 

Koude wind is een killer. Maar we snappen ook dat je niet altijd zin of ruimte hebt om een dikke jas mee te nemen. Daarom is een dun en klein opvouwbaar windjack een essentieel item. Twijfel je over het weer, stop deze in je rugzak of bind je ‘m met een strap aan je frame. Iets wat goed gaat met deze Craft Hale XT Jacket, welke niet alleen een compacte vorm heeft, maar ook geheel winddicht en waterafstotend is. 

Wat vonden wij van de Craft Hale XT Jacket ? 

Opgevouwen heb je een pakketje ter grootte van een medium vuist, deze past zelfs makkelijk in de achterzak van een jersey. Het jack is winddicht en houdt je in combinatie met inspanning dus goed warm. Het jack is waterafstotend, dus tegen een buitje ben je niet echt beschermd. Onder de oksels zitten elastische panelen, zodat je je nog goed kan bewegen in het jack. Er zit ook nog een klein borstzakje op, waarin je zaken als pinpas of telefoon kan opbergen. 

De kleuren van de Craft Hale XT Jacket, tja, love it or hate it. Het is een soort zilvergrijze camouflagekleur die ons persoonlijk wel bevalt. Voor de minder scifi gerichte fietsers onder ons is ie er ook in het grijs of zwart. 

Voor wie is het? 

De Craft Hale XT Jacket is een mini-windjack is eigenlijk iets wat elke mountainbiker bij zich zou moeten steken op een wat langere rit.  

Prijs € 89,95 
info: craftsportswear.com 


Dit artikel over de Craft Hale XT Jacket is afkomstig uit Up/Down mountainbike magazine #3 2020. De nieuwste uitgave van UP/DOWN kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is UP/DOWN #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van UP/DOWN. Dan ontvang je alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je zo ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van