07-06-2016 - Mountainbiken, Nieuws

CrankBrothers Highline zadelpen

CrankBrothers introduceert een geheel nieuwe “dropper” zadelpen met bediening vanaf het stuur. Na jaren van ontwikkeling en testen is deze zadelpen tot stand gekomen, de totale ontwikkelingstijd van de geheel nieuwe zadelpen bedroeg 30 maanden, inclusief veel testwerk in “het veld” onder alle omstandigheden.

Crank-Brothers-Highline

Het belangrijkste component is een eenvoudig te vervangen hydraulische aluminium cartridge incl. een pre-geladen gasveer, en een Rotary Valve, een meetsysteem die de werking controleert en corrigeert. De cartridge is onderhoudsvrij, de reden hiervoor is dat CrankBrothers gekozen heeft de Highline zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, de zadelpen is eenvoudig te demonteren binnen een paar minuten met behulp van een inbussleutel en een steeksleutel.

CrankBrothers-Highline

De met een Jagwire Elite Ultra slick kabel aangestuurde ergononomische remote control bedient de cartridge vanaf het stuur. De compleet incl. de afstandsbediening en kabel 580 gram wegende High Line zadelpen heeft een lengte van 400mm en wordt geleverd in diameters tussen 30,9 en 31,6mm. De zadelpen heeft een traploze veerweg van 125mm, de offset is 0mm. De Igus LL glide lagers en de Trelleborg seal staan garant voor een lange levensduur, CrankBrothers geeft drie jaar garantie op de zadelpen. De adviesprijs is 350,00 euro.

Meer info: info@cosmicsports.com of www.crankbrothers.com

Word-abonne---banner---UpDown

 van