10-10-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Cube 2012

In 2012 presenteert Cube voor het eerst 29 inch fietsen. Cube is niet de eerste die op de markt komt met een mountainbike met grote wielen. De belangrijkste reden waarom Cube gewacht heeft met de introductie is dat de voorvorkfabrikanten nu in staat zijn om de geveerde voorvorken te leveren met de juiste geometrie en offset voor Cube’s Agile Ride Geometry. In 2012 komt Cube op de markt met tien 29 inch fietsen: Analog 29, Acid 29, twee modellen in de populaire LTD-series: LTD Pro 29 en LTD SL 29, Reaction GTC Pro 29, Reaction GTC SL 29, AMS 29, AMS 29 Race, Elite 29 Super HPC. De EPO 29 completeert de 29er range.

Cube 29
De Agile Ride Geometry is ontwikkeld voor Cube 29. Cube wilde het probleem van de langere chainstays, het hogere zwaartepunt van 29ers, en de langere wielbasis aanpakken. Deze zaken beinvloeden het rijden op een 29er op een negatieve manier en dit komt de rij-eigenschappen niet ten goede. Cube komt met drie oplossingen:

1. De bottom bracket hoogte van een Cube 29 is het zelfde als bij een 26 inch fiets.
2. De speciale (patent pending) positie van de voorderailleur levert perfecte prestaties en biedt meer tyre clearance. Daardoor kunnen de chainstays korter gemaakt worden en zo de wendbaarheid te vergroten. De derailleurbevestiging is zo dat het niet nodig is om de zadelbuis een bocht te geven, of de positie naar de bottombracketbuis te wijzigen, zodat de zadelbuishoek bij elke maat hetzelfde is.
3. Cube gebruikt verende voorvorken met een custom offset. Ze gebruiken identieke balhoofdhoeken als op hun 26” fietsen, in combinatie met de custom offset geeft dit identieke rijeigenschappen, wendbaarheid en besturing. Daarbij biedt dit meer clearance tussen de voeten van de rijder en het voorwiel in vergelijking met andere 29ers op de markt.

Om een lang verhaal kort te maken: de Cube Agile Ride Geometry combineert alle voordelen van 29” wielen met de voordelen van de kleinere 26” wielen. Dat merk je direct bij het rijden.

Klik hier voor meer info.

 

 van