10-08-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Cube 2019 MTB Collectie

2019 is hier! Dit geldt tenminste wel voor de nieuwe MTB collectie van Cube Bikes. Hieronder hebben we alvast een aantal highlights uit de collectie voor je op een rijtje gezet. Hier zit ongetwijfeld een fraai karretje tussen waar jou mountainbikehartje sneller van gaat kloppen! Voor alle nieuwe modellen uit de Cube 2019 MTB Collectie kun je uiteraard terecht op de website van het merk. 

CUBE AMS 100 C:68 TM 29

Deze bike is niet wat het lijkt. Of eigenlijk juist wel. Want met een pakket doordachte aanpassingen hebben de technici van Cube de lichtgewicht race-fully AMS 100 29 verandert in een rasechte trail-killer. Hoe ze dat gedaan hebben? Onder andere door er een Fox 34 in te hangen met 120 mm veerweg en remote lock-out. En brede Newmen velgen, zodat de grip van de stevige 2.35″ banden geoptimaliseerd wordt. Uiteraard zijn ze niet vergeten een dropper-post en een setje grotere remschijven te monteren. Zo is een bike gecreëerd met de snelheid van een xc-racemachine en de downhill-eigenschappen van een echte trailbike. Vandaar de toevoeging TM in de naam. Die letters staan voor Trail Motion. Oftewel: snoeihard omhoog, snoeihard omlaag.

De AMS 100 C:68 29 TM vertegenwoordigt, als het gaat om carbonconstructie, de absolute top. Op basis van het allerbeste C:68 carbon en met behulp van de Twin Mold technologie creëerden constructeurs het beste dubbelgeveerde frame dat technisch mogelijk is. Iedere vezel zit precies op de juiste plek en loopt in precies de juiste richting, waardoor stijfheid en gewicht geoptimaliseerd zijn zonder een grammetje overgewicht. Lean and mean en uiteraard met extra brede Boost assen voor en achter, voor een ongeëvenaarde stijfheid, directheid en stuurprecisie. De draaipunten en bouten van ons beproefde, efficiënte veersysteem met Horst-link hebben ze mooi weggewerkt, waardoor de AMS 100 C:68 YM er strakker uit ziet dan Sylvie Meis in haar beste jaren. Alle kabels lopen natuurlijk binnendoor en zelfs aan de doorvoer van Di2 kabels is gedacht. Of ze bij Cube nog iets vergeten zijn? Dat vinden de Up/Down redacteuren graag uit!

Prijs: € 3.999,-

CUBE Stereo 140 HPC Race 27.5

Voortbouwend op de ervaringen met de voorgaande Stereo’s kropen Duitse ingenieurs weer opnieuw achter de tekentafel. Het resultaat is de Stereo 140 HPC Race 27.5, met z’n compleet nieuw carbon frame en een aluminium achterdriehoek de beste all-mountain die ze bij Cube ooit gemaakt hebben. Overdreven? Integendeel. Het lichtere, nog stijvere en vooral nog veelzijdigere totaalpakket leverde lof op van de internationale mountainbike-pers. Er is geen pad dat je met deze bike niet op of af komt. Een alleskunner als de Stereo heeft wel sterke en betrouwbare componenten nodig. Ze monteerden daarom een Fox onderstel, met een Rhythm 34 aan de voorkant en een Float DPS EVOL achteraan. Een makkelijk instelbare combi, met prestaties waarvan je versteld zult staan. De Answer Atac wielen zijn niet alleen sterk, maar dankzij hun brede velg kun je de banden met een lagere druk rijden, voor nóg meer tractie. De 2×11 Shimano XT transmissie met Race Face crankset laat zich in handomdraai ombouwen naar 1×11, mocht je dat willen. En uiteraard is er een verstelbare zadelpen aan boord.

De mountainbikesport evolueert razendsnel. Snelheden worden hoger, trails uitdagender. Om die uitdaging aan te kunnen hebben ze de Stereo 140 HPC 27.5 ontwikkeld. Het resultaat van deze inspanningen onderscheidt zich niet alleen door de strakke looks (check die weggewerkte draaipunten en de korte rocker), maar ook omdat ze de laatste inzichten van de team-riders verwerkt hebben. Zoals een kortere achterbrug met extra brede en stabiele Boost steekas, voor meer wendbaarheid en stijfheid. En een steilere zitbuis voor een optimale klimpositie. Uiteraard is ook de reach gegroeid en is de balhoofdbuishoek flauwer geworden. Bovendien hebben ze een 150 mm vork in de balhoofdbuis gestoken, waardoor de controle in steil en stenig terrein eens te meer geoptimaliseerd wordt. Dankzij de volumineuze onderbuis is de carbon voordriehoek extreem stijf. En door de achterdriehoek uit hoogwaardig 6061 aluminium te construeren, blijft de prijs voor een bike van dit kaliber toch bescheiden. Op naar de Alpen dus!

Prijs: € 2.499,-

CUBE Reaction C:62 Race Eagle

Het frame en de afmontage van deze carbon hardtail laten geen ruimte voor twijfel; dit is een machine voor pure en ongelimiteerde snelheid. Vandaar de naam ‘Race’ in de naam. Deze prestatiegerichte bike met z’n hoogwaardige frame van C:62 carbon is net zo snel als ’ie er uit ziet en heeft alles dat een ambitieuze wedstrijdrijder zich maar wensen kan. Zoals een RockShox Reba voorvork met remote lock-out, een Sram Eagle 1×12 aandrijflijn met een bereik van 500%, Shimano XT schijfremmen, Fulcrum Red55 wielen met snelle Schwalbe rubbers en een Newmen cockpit. Kortom, voor wie op jacht is naar het podium, is de Reaction C:62 Race het perfecte gereedschap.

Dit is framebouwkunst op topniveau. Dankzij de toepassing van hoogwaardig C:62 carbon is de Reaction C:62 stijver, feller en lichter dan ooit. Maar dat is niet het enige. Dankzij de kortere achtertrein met een extra brede Boost steekas is de wendbaarheid vergroot en het acceleratievermogen verbeterd. Dat het geheel onder alle omstandigheden en in alle soorten terrein controleerbaar blijft, wordt gewaarborgd door onze legendarische Agile Ride geometrie. Want snelheid en wendbaarheid zijn niks waard zonder stabiliteit en controle. Wie nog meer controle wil: aan een kabeldoorvoer voor een dropper-post is reeds gedacht. Ook comfort heeft veel aandacht gehad; een slanke staande achtervork en een dunne, flexibele zadelpen halen de scherpe randjes effectief uit de ondergrond, zodat je langer fris blijft. Ook de kabels blijven overigens langer fris en schoon, met dank aan de fraaie interne kabeldoorvoer. De perfecte speedmachine? Zou zo maar kunnen.

Prijs: € 2.299,-

 van