13-05-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Cube en de Enduro World Series zijn elektronisch aan elkaar verbonden

De vernieuwde samenwerking tussen Enduro en Cube zorgt ervoor dat de actie van de Enduro World Series nog beter kan worden vastgelegd. Cube Bikes stelt namelijk haar e-bikes beschikbaar voor de aanwezige journalisten en fotografen.

Sinds de oprichting van de World Series is de organisatie voortdurend opzoek om de beleving dichter bij het publiek te brengen. Hierdoor werd in eerste instantie de shuttle in het leven geroepen, deze zorgt ervoor dat de pers zich snel kan voortbewegen langs het parcours. Ondanks de invoering van de e-bikes zal de shuttle gewoon beschikbaar blijven als vervoersmiddel, maar zorgen de e-bikes van Cube voor meer bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid.

Chris Ball, management directeur van de Enduro World Series zei het volgende: “We zijn erg blij met onze vernieuwde samenwerking. Wij geloven dat de e-bikes ervoor zorgen dat onze Europese wedstrijden op deze manier nog beter verslagen kunnen worden – media kon nog nooit zo dichtbij de actie komen. Ik heb zelf de Stereo 160 Hybrid getest en het heeft mijn ogen geopend met betrekking tot de mogelijkheden van de e-bike. Deze nieuwe elektronische fietsen zijn relatief nieuw in de mountainbike scene en dit zorgt nog steeds voor wat aanpassingsproblemen bij enkele mensen, maar ze zijn erg leuk om op te rijden.”

Mark Haas van Cube Bikes voegde hier het volgende nog aan toe: “Deze fiets is gemaakt voor het ruige werk en zijn ervan overtuigd dat hij aan elke uitdaging kan voldoen.”

Cube Bikes stelt in totaal twintig e-bikes beschikbaar voor de pers tijdens alle Europese Enduro World Series wedstijden.

Word-abonne---banner---UpDown

 

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van