28-01-2016 - Mountainbiken, Nieuws

CUBE goes downhill!

CUBE is bij het grote publiek bekend vanwege haar full suspension mountainbikes en stapt nu in de downhill scene.  Samen met BTC racing vormt Europa’s toonaangevende fietsfabrikant de CUBE Global Squad. Met de geheel vernieuwde CUBE Two15 zullen zij dit seizoen de hitlijsten bestormen.

Michael Prell, development engineer:

“We wilden een fiets ontwerpen die kan concurreren in de World Cup Downhill.  Daarbij wilden we tegemoet komen aan de wensen van de verschillende rijders. We wilden een betrouwbare fiets maken die ook nog eens lichtgewicht is. Daarom hebben we ervoor gekozen om de fiets van aluminium te maken. Het is gelukt om een downhill fiets te maken die kan strijden aan de top.“

Teamrijder Greg Williamson komt uit  Scotland en teamrijder Matt Walker uit Nieuw Zeeland, zij gaan in 2016 onder de CUBE Global Squad  vlag rijden. Greg is pas 23 jaar oud en hij heeft een resultatenlijst waar je u tegen mag zeggen op zijn naam staan. Samen met voormalig privateer Matt Walker vormt hij het CUBE Global Squad team.

Team manager Andi Nitsche ziet aankomend seizoen met veel enthousiasme tegemoet:

“Ik ben enorm enthousiast over het feit dat we met CUBE de Downhill scene in gaan. Greg en Matt zijn ongelooflijk goede gasten en ik ben meer dan blij om Greg en Matt in het team te hebben. Matt maakte een enorme indruk op mij nadat hij vanuit het niets de 11de plek wist te behalen bij de MSA. Ik wist meteen dat ik hem graag in het team wilde hebben. Greg heeft zich meermaals bewezen als toprijder, stond meermaals hoog genoteerd op de resultatenlijsten en heeft ervaring met het rijden voor een professioneel race team. We gaan er een top jaar van maken!”

DE RIDERS

Greg Williamson (Groot Brittannië) 23 jaar

Tijdens zijn jonge carrière heeft Greg al meerdere top 30 posities behaald en de 9e plaats in Méribel 2014.

“Ik ben vereerd om onderdeel uit te maken van CUBE Bikes/Bliss Protection. Ik ben trots dat ik mag uitkomen voor zo’n mooi merk en mag werken met alle toffe mensen die daarbij horen. Met mijn nieuwe downhill monster de CUBE Two15 kan ik zeker het  allerbeste uit mezelf te halen.

Matt Walker (Nieuw Zeeland) 25 jaar

Matt is een man met vele gezichten. Van City Downhill, tot  Crankworx en UCI Downhill, hij is tot alles in staat. “Na de roerig tijden als privateer ben ik helemaal klaar om aan  boord te gaan bij het CUBE Global Squad team. Hier krijg ik de ondersteuning die ik nodig heb om constant op hoog niveau te presteren.

Mijn doel is de resultaten van afgelopen seizoen te verbeteren. Dat moet lukken met de kwaliteit van de spullen die ik tot mijn beschikking krijg en de professionele ondersteuning vanuit het team. Mijn gevoel zegt dat dit het beste seizoen ooit gaat worden!”

DE BIKES

Specificatie Cube Two15 HPA Cube Global Squad anodized

Frame: CUBE Two15 HPA Cube Global Squad anodized

Fork: Fox 40 Float RC2

Shock: Fox DHX2 SLS

Stem: Atlas DM 35

Handlebar: Race Face Atlas 35mm

Grips: CUBE Fritzz Grip

Brake: Magura MT7

Crankset: Race Face SIXC

Wheelset: DT Swiss FR 570, 240S Straight Pull hub

Tires: Schwalbe Magic Mary Super Gravity 27,5 x 2,35

Tubes: Schwalbe Pro-Core

Saddle: SDG Fly Cube Global Squad Edition

Seatpost: SDG Micro Carbon

Chain Guide: MRP G4

Pedals: Crankbrothers Mallet DH/Race

Cables & Housings: CapGo Race Division

 

DE PARTNERS 

CUBE, Bliss Protection, Schwalbe, Fox, Magura, RaceFace, DT Swiss, CapGo, MRP, SDG, Biknd, Crankbrothers.

 

 van