20-11-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

CUBE GTY Maze 2020 Review: goede flatpedal schoenen?

Waar kijken we naar? 

De CUBE GTY Maze zijn de flatpedal-schoenen van Cube in de kleur Azure. 

CUBE GTY Maze

Waarom is dit tof? 

De trend tegenwoordig is om met klikpedalen te fietsen. Toch is het wel tof om je voeten makkelijk van de pedalen te kunnen halen en tegelijkertijd goede grip te hebben op diezelfde pedalen. 

CUBE GTY Maze

Wat vonden wij van de CUBE GTY Maze? 

De medium stijve zolen van de CUBE GTY Maze zorgen ervoor dat de schoenen tijdens het hiken nog comfortabel zijn. De neus is makkelijk te buigen, terwijl tussen de hak en de bal van de voet de zool het stijfst is. Daarnaast is op een paar flatpedals de grip van de zool erg goed en worden de schokken prima opgevangen dankzij het EVA-foam. De flatpedal schoenen ademen goed, met dank aan de mesh op de neus, die de vocht wegtrekt van je voeten. Door de mesh zijn ze echter niet waterdicht. Tijdens een rit door veel modder en regen, zullen ze snel water doorlaten.
De schoenen hebben een brede neus, wat erg prettig is voor mensen met een brede voet. De rubberen spikes in de hielcup zorgen dat je voet goed blijft zitten, zonder te irriteren. Het enige minpuntje is de afwerkingen van de schoenen: bij het stiksel tussen de zool en de panelen waren veel lijmresten te vinden. 

CUBE GTY Maze

Voor wie zijn de CUBE GTY MAZE? 

Rijders die veel op flatpedals rijden in het bikepark of beginners die nog weinig vertrouwen hebben in hun kunnen en daarom graag makkelijk hun voeten van de pedalen willen kunnen halen. 

CUBE GTY Maze

Prijs:
€ 129,95 
Meer info hier


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van