16-12-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Cube lanceert Enduro team

CUBE Bikes lanceert als een van de eerste grote fabrikanten een international Enduro team. De Beierse fabrikant zet een nieuwe trend neer en markeert een verandering in de jonge Enduro scene. Het Duitse premiummerk was jarenlang betrokken in de klassieke sportsponsoring, onder andere met het CUBE Rothaus XC team. Na een klein jaar van afwezigheid in de internationale sportsponsoring en een heroriëntatie van de doelstellingen is het Beierse bedrijf klaar voor de nieuwe megatrend. Megavalanche, Trail Master, Trail Trophy and Super Enduro zijn namen van de nieuwe races. Enduro draait niet uitsluitend om de snelste klimtijd of technische downhill. Het gaat om conditie, klimvermogen, rijtechniek, downhillcapaciteiten en uithoudingsvermogen – voor de nieuwe sport dient de rijder een goede all-round mountainbiker te zijn.

Marcus Pürner, oprichter van CUBE bikes, beschrijft de betrokkenheid bij de professionele enduro sport als volgt: “ Met ons internationale team willen we onze fietsen laten zien aan een groter publiek binnen de internationale Enduro scene. CUBE Biedt een breed aanbod aan volgeveerde fietsen en deze komen prima tot hun recht in het snel groeiende enduro segment.”

In maart 2012 zal het CUBE ACTION TEAM bij elkaar komen voor een internationale presentatie tijdens het “Enduro Mecca” Finale Ligure. CUBE Bikes voegt aan het team de twee Franse Megavalanche specialisten Valerie Priem-Schandene en Nicolas Lau toe, en de Duitse kampioen DH Andrè Wagenknecht, Ludwig Döhl (2x CaiDom winnaar). 4X specialist Laura Brethauer en Enduro specialist Julia Hofmann maken het team compleet.

Over CUBE 
CUBE Bikes is opgericht in 1993 door Marcus Pürner in Waldershof, Duitsland. In 2011 werken er ruim 250 mensen bij het bedrijf, dat nog steeds in Waldershof is gevestigd. Het succesvolle bedrijf is de Duitse marktleider in mountainbikes en racefietsen in het med-high end segment. Het 2012 product aanbod van CUBE bestaat uit 140 verschillende mtb-, race-, cross-, triathlon- en trekkingfietsen. Van het merk zijn ook ergonomisch aangepaste damesfietsen, kinderfietsen en een uitgebreide kleding- en accessoirelijn verkrijgbaar.

 

 

 van