CUBE lanceert Trike Hybrid – revolutionaire cargo trike voor een nieuw tijdperk

CUBE kondigt met trots de lancering aan van het productiemodel Trike Hybrid. Dit innovatieve model is het resultaat van meerdere iteraties van het concept, oorspronkelijk ontwikkeld in samenwerking met BMW. De Trike Hybrid, een cargo trike met twee achterwielen en één voorwiel, wordt volledig uitgerust aangeboden in zowel een Family- als een Cargo-versie. Dankzij de gepatenteerde innovatieve Tilting Technology biedt deze driewieler een oplossing voor een nieuw tijdperk van mobiliteit met diverse toepassingsmogelijkheden.

Innovatief kantelsysteem in samenwerking met BMW

De basis van de driewielige trike hybride is het voorste hoofdframe, dat kantelt in bochten. Een innovatief kantelmechanisme zorgt ervoor dat de fiets en de lading in elke bocht stabiel en veilig blijven, terwijl het natuurlijke gevoel van een conventionele fiets behouden blijft. Een ander voordeel van het constant horizontale laadvlak is dat extra gewicht nauwelijks merkbaar is.

In combinatie met een elektrische aandrijving en de krachtige 750 Wh Bosch accu, rijdt de fiets intuïtief en betrouwbaar. De fiets heeft achterwielaandrijving en wordt gestuurd door de trapimpuls. Dankzij CUBE’S ONE SIZE Concept kan een breed scala aan fietsers van 1,60 tot 1,90m veilig op de fiets rijden. Innovatieve uitrustingsmogelijkheden voor het vervoeren van bagage en/of kinderen en het totale systeemgewicht van 220 kg maken deel uit van het concept. Een praktische fiets voor het dagelijks leven.

De mobiliteit van de toekomst is een van de centrale uitdagingen van onze tijd. Een van de weinige oplossingen die zich al heeft gevestigd is de e-bike. Wij willen nieuwe mobiliteitsoplossingen actief vormgeven en implementeren. Geïnspireerd door het idee van BMW hebben we al onze knowhow gestopt in de ontwikkeling van deze transportfiets die klaar is voor serieproductie. We hebben een ultracompacte, wendbare en veilige fiets gemaakt die door iedereen gebruikt kan worden en leuk is om op te rijden. De elektrische ondersteuning maakt veelzijdig gebruik mogelijk, ook buiten de bebouwde kom, terwijl het compacte ontwerp gemakkelijk en veilig te manoeuvreren is. En dankzij de flexibele transportmogelijkheden kan bijna alles worden vervoerd.” – Andreas Foti, directeur van CUBE.

Twee varianten: voor kinderen of voor vracht

De Trike Hybrid wordt gelanceerd in twee volledig uitgeruste varianten. Met de Trike Family Hybrid staat het gezin en hun behoeften centraal: flexibel en veilig vervoer van één of twee kinderen, evenals boodschappen. Met een laadcapaciteit van 50 kg en een in hoogte verstelbare afdekking is de Trike Cargo Hybrid de ideale oplossing voor het regelmatig vervoeren van honden of goederen. Beide versies zijn gebaseerd op hetzelfde technologische concept, inclusief een kantelmechanisme en intuïtieve rijeigenschappen. Net zo eenvoudig als fietsen, maar met meer – meer mogelijkheden voor vervoer, fietser en gebruik.

Alvast de nieuwe modellen in het echt zien? CUBE heeft een stand op de Cycle Week in Zürich van 11 tot 14 mei en op de E-Bike Days München van 19 tot 21 mei. Daar kunnen bezoekers vragen stellen en een proefrit maken op de Trike Hybrid.

De Trike Family Hybrid is binnenkort verkrijgbaar in de kleuren flashwhite en swampgrey. De Family-versie in de kleur blue’n’reflex en de Trike Cargo komen later dit jaar beschikbaar.

Klik hier voor meer info over nieuwe trikes!


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified E-Bike Magazine en volg ons op Facebook en Instagram!

 van