04-07-2019 - Nieuws, Wielrenblad

CUBE Litening C:68X: de nieuwe definitie van de aero bike

Terwijl de Tour de France voor de deur staat, presenteert CUBE haar gloednieuwe Litening C:68X. Met de vier nieuwe modellen legt de fietsenfabrikant uit Bavaria de lat hoger dan ooit voor aero bikes.

CUBE Litening C:68X

  • Compleet gerestyled
  • Met C:68X carbon frame
  • 30% minder weerstand
  • Kabels compleet weggewerkt in frame

Wanneer elke seconde telt, heb je een race machine nodig die verder gaat dan de rest. De CUBE Litening C:68X is dé fiets die je dan wilt hebben. Het design is uitvoerig getest in de windtunnel en met meer dan 1000 berekeningen en simulaties heeft CUBE een frame gemaakt met 30% minder luchtweerstand. In een wereld waar verbeteringen op dit vlak zelden in de dubbele cijfers lopen, is dit een regelrechte doorbraak.

Het resultaat mag er zijn: een unieke en complete fiets met meer dan alleen een aerodynamisch frame. Het volledig door de UCI goedgekeurde frameontwerp integreert kader, vork, stuurnok, stuur en zadelpen tot één geheel, dat door de lucht snijdt als een heet mes door de boter, zelfs bij wind van opzij. Om het frontale oppervlak verder te reduceren is gekozen voor de toepassing van schijfremmen. En zelfs over de kleinste details is nagedacht. Door de interne kabeldoorvoer voor elektronisch schakelen is geen enkele kabel meer zichtbaar. Alles om ervoor te zorgen dat de Litening C:68X zo soepel en snel mogelijk over de weg glijdt.

Dankzij ons volledig nieuwe, extreem hoogwaardige C:68X carbon staan gewicht, stijfheid en comfort op het allerhoogste niveau. Meer dan 155 individuele carbon lagen zijn zo op elkaar gelegd om stijfheid of juist flexibiliteit aan het materiaal toe te voegen, afhankelijk van het deel van het frame. Op deze manier wordt het carbon maximaal benut, wat de prestaties van deze racer enorm verbetert. En met een frame van minder dan 980 gram is de Litening één van de lichtste in zijn klasse. Er is voldoende ruimte vrijgehouden voor bidonhouders en banden tot 28 mm. Als kers op de taart is de Litening geschikt voor alle huidige meetsystemen om zo al je prestaties bij te kunnen houden. De Litening C:68X is hét geheime wapen om het peloton achter je te laten en direct naar de eerste plek te racen. Ontsnappen, trappen, winnen.

Wil je de fiets in actie zien? De Belgische wielrengroep Wanty Gobert Cycling Group fietst de Tour de France met de gloednieuwe CUBE Litening C:68X.

De Litening C:68X is beschikbaar in vier modellen. De prijzen starten vanaf €3.999,-. Meer weten over deze ultieme racer? Kijk op cube.eu/litening.

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste Wielren magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Wielrenblad!

 van