10-08-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Cube Road Collectie 2019

2019 is hier! Dit geldt tenminste wel voor de nieuwe road-collectie van Cube Bikes. Hieronder hebben we alvast een aantal highlights uit de collectie voor je op een rijtje gezet. Hier zit ongetwijfeld een fraai karretje tussen waar jou wielerhart sneller van gaat kloppen! Voor alle nieuwe modellen uit de Cube Road Collectie 2019 kun je uiteraard terecht op de website van het merk. 

CUBE Litening C:68 SL

De Litening C:68 SL is verslavend snel, zelfs in beklimmingen. Deze ultralichte en superefficiënte racemachine is de natte droom van speed-junkies en competitiekanonnen. Het C:68 frame breekt bijna de magische 850 gram grens. En door de exclusieve onderdelen die het merk monteerde – een complete Shimano Dura-Ace groep, tubeless-ready Mavic Ksyrium Elite wielen en een carbon cockpit plus zadelpen van Newmen – is er geen enkele noodzaak meer voor wat voor upgrade dan ook. Dat betekent dat er voor jou maar één ding te doen is: plaats nemen op het zadel en keihard knallen.

Als je de beste wilt zijn is er geen ruimte voor compromissen. Voor het creëren van de Litening C:68 SL pasten de ingenieurs van Cube daarom onze meest geavanceerde, meest hoogwaardige productiemethodes en materialen toe. De Advanced Twin Mould technologie biedt optimale controle als het gaat om het samenvoegen van de verschillende lagen C:68 carbon. Ieder vezeltje ligt op precies de juiste plaats en loopt in precies de juiste richting, exact zoals onze ingenieurs met hun geavanceerde software vooraf berekend hebben. Door daarbij de hoeveelheid hars tot een absoluut minimum te beperken, zou het merk in staat de dromen van hun pro-rijders materialiseren. Wat die droom is? Een frame dat niet alleen vederlicht en superstijf is, maar ook nog eens levendig en comfortabel. Klinkt als het spreekwoordelijke schaap met vijf poten, maar bij de Lightning C:68 SL is het onmogelijke mogelijk gemaakt. Het ultieme wedstrijdwapen.

  • Prijs: € 3.999,

CUBE Agree C:62 Race Disc

In de Agree C:62 Race Disc is alle know-how samengebald om te bewijzen dat comfort en prestaties elkaar niet uitsluiten. Integendeel. Ondanks dat deze fiets ongekend comfortabel is, gaat dankzij z’n stijfheid en efficiëntie geen trapenergie verloren en is de stuurkarakteristiek vlijmscherp. Fijn in een steile beklimming is. Of juist in een razendsnelle afdaling over haarspeldbochten. Samen met de gloednieuwe Evolution SL R.32 wielset van Newmen en de toonaangevende Ultegra groep haal je een speed-machine in huis, die je eigen prestaties versterkt. En dankzij de schijfremmen is er altijd ruimschoots stopkracht voorhanden, ook als het nat is en/of in een lange afdaling. Fijn om te weten, met de snelheden die je met deze fiets kan bereiken.

Het kloppende hart van de Agree C:62 Disc is natuurlijk z’n frame. Lichtvoetig, efficiënt, ærodynamisch, comfortabel. Dat zijn een hoop kwaliteiten in één. Onverenigbaar, zeggen sommigen. Goed te doen, zeggen de ontwerpers van Cube. Als je maar weet waar je mee bezig bent. Met behulp van de geavanceerde Twin Mold technologie en het hoogwaardige C:62 carbon gingen ze op jacht naar het ultieme kader. Met een ultrastijve, ærodynamische gevormde onderbuis en dito liggende achtervork. Met een slanke, ærodynamische en laag aangezette staande achtervork. Met een ærodynamische voorvork. Met steekassen. Met een zadelpen met kleine diameter en geïntegreerde zadelpenklem. En natuurlijk met een conische balhoofdbuis voor verhoogde stuurprecisie. Een interne kabeldoorvoer zorgt voor een strak en opgeruimd uiterlijk. Missie geslaagd. Met vlag en wimpel? Wielrenblad gaat het graag testen!

  • Prijs: € 2.599,-

CUBE Attain GTC SL Disc

De Attain GTC SL Disc is, als ze bij Cube zo onbescheiden mogen zijn, een absolute topper als het gaat om vorm en functie. Deze carbon racer is bloedsnel, maar – als iedere rasechte Gran Turismo – zonder z’n berijder te kwellen met een knalhard onderstel. Wat heet! Dit is een van de meest comfortabele racers in z’n klasse. De componentenkeuze is sluit daar perfect bij aan. Immers, Shimano’s Ultegra aandrijflijn is boven alle twijfel verheven, met een ongekende souplesse en bedrijfszekerheid. En de 105 remmen brengen zelfs op natte Alpenpassen geen enkel probleem met het terugbrengen van de snelheid. De lichte maar sterke Racing 66 wielset van Fulcrum vormt hierop een fraaie en functionele aanvulling. Snel en levendig maar tegelijkertijd ongekend comfortabel; de Attain GTC SL Disc laat zich niet afschrikken door lange dagen in het zadel. Jij toch ook niet?

De zitpositie van de Attain GTC is sportief maar comfortabel, met een niet al te lange reach en een wat minder korte balhoofdbuis. Uiteraard is die balhoofdbuis conisch. Gecombineerd de carbon voorvork én steekassen in voor- en achterwiel resulteert dat in een maximale efficiëntie en een haarscherp, maar voorspelbaar rijgedrag.  En met een tot nu toe ongekend comfortniveau. Hoe dat kan? Met behulp van de geavanceerde Twin Mold technologie hebben ingenieurs de laagdikte, vezelrichting en vorm van het carbon-materiaal geoptimaliseerd. Hierdoor is een frame gecreëerd dat enerzijds licht, stijf en efficiënt is, maar dat anderzijds schokken en trillingen bij het zitvlak en de armen van de berijder weghoudt. GTC noemen we dat, Gran Turismo Composite. Uiteraard helpt ook de dunne, flexibele zadelpen bij het opvangen van schokken. Ga je voor nóg meer comfort? In het frame passen banden tot 28 mm! Alle kabels hebben ze door het frame heen gevoerd, voor langdurig soepel schakelen en makkelijker schoonmaken. En het ziet er natuurlijk retestrak uit.

  • Prijs: € 1.999,-

 van