27-08-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Cube Stereo Hybrid 160 SLT gelanceerd!

Cube heeft het frame van de Cube Stereo Hybrid 160 nog beter gemaakt: de Stereo Hybrid 160 C:62 SLT. Z’n frame is, dat mag duidelijk zijn, gemaakt van het hoogwaardige C:62 carbon, dat bij een lager gewicht minstens zo sterk is als de HPC uitvoering.

Ook de achterbrug is van carbon, wat een gewichtsbesparing van 25% oplevert. Die achterbrug is voorzien van extra grote lagers in de draaipunten. Een agressieve geometrie – stabiel en vertrouwwekkend – kenmerkt deze lichte e-enduro. Fraai detail: de snelheidsensor is in de achterbrug geïntegreerd.

Op de Stereo Hybrid 160 HPC SLT vindt je het beste van het beste. Zoals een stijve Fox 38 Float Factory 170mm voorvork en een Float DPX2 Factory demper. Hiermee is er geen trail die zich niet laat bedwingen, zeker omdat de Magic Mary/Big Betty bandencombi van Schwalbe grossiert in tractie en demping.

Het schakelen wordt draadloos uitgevoerd door de Sram AXS 12-speed transmissie en ook de RockShox AXS zadelpen laat zich draadloos verstellen. Het vertragen is uitbesteed aan Magura. Hun MT7 stoppers, met tweedelige remschijven, behoren tot de krachtigste remmen die je kunt krijgen. En zijn de carbon Newmen wielen al genoemd? Dit is de nieuwe standaard. Check de website van Cube voor meer informatie over de nieuwe Cube Stereo Hybrid 160 SLT.

 van