26-04-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Cube Stereo One50

Met trots presenteert Cube de fonkel nieuwe Cube Stereo One50 range. Deze enduro expert maakt van iedere enduro rijder een specialist.

Cube brengt drie verschillende modellen uit.

• STEREO 150 C:62 Race 29
• STEREO 150 C:62 SL 29
• STEREO 150 C:68 TM 29

Als het gaat om het ontwerpen van fietsen, is feedback van ervaren fietsers van groot belang en daarom van onschatbare waarde.Cube heeft veel ervaring in het EWS-circuit, daarom heeft Cube input gebruikt om de gloednieuwe CUBE Stereo 150 te ontwikkelen. Het CUBE Action Team heeft belangrijke overwinningen behaald na het overschakelen van de Stereo 160 27.5 naar de 140 29er. De 140 is oorspronkelijk ontworpen als een long travel all mountain bike en niet perse als een enduro-fiets.

De Cube Stereo is niet alleen ongelooflijk licht, de Stereo is uitzonderlijk stabiel tijdens de afdalingen, blijft wendbaar en reageert wanneer het pad omhoog loopt. Dankzij de optimale tuning van het nieuwe demping platform wordt elke pedaalslag optimaal benut en heb je maximale controle waardoor je de concurrentie voorblijft. Door het gebruik van de Twin Mold-constructietechnologie ervaar je maximale efficiëntie. Zowel bergopwaarts als bergafwaarts, is de krachtoverbrenging onweerstaanbaar direct. Slimme details, zoals 2x compatibele kabelgeleiding, ISGC05 kettinggeleider en Boost-standaard achter, tonen de zorg die er aan details is besteed.

Het langere bereik, de kortere chainstays en de schuine hoek van de balhoofdbuis zorgen voor uitstekend stuurgedrag. De bewegingsvrijheid is groot; extra tractie op het voorwiel, een speelsere en soepelere rit en verbeterde downhillprestaties op steile hellingen bieden je een volledig nieuwe rijervaring. De betere klimprestaties komen voort uit de steilere hoek van de zitbuis. De lagere trapas verlaagt het zwaartepunt en bereikt hiermee maximale wendbaarheid bij zowel klimmen als afdalen..

De CUBE Action Team-rijders racen op de Stereo 150 sinds de Enduro World Series in Finale Ligure. “Dankzij het langere bereik heb ik meer vrijheid om mijn positie op de fiets te veranderen, samen met de schuinere hoek van de balhoofdbuis, creëert deze een langere algehele wielbasis, waardoor de fiets veel soepeler en stabieler is. Een veel dynamischere rit is het resultaat, dankzij de optimale krachtoverdracht wordt al mijn energie omgezet in snelheid.” aldus CUBE Action Team rijder Greg Callaghan.

Meer informatie over de specificaties over de Cube One 50 is te vinden op de website

 van