26-04-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Cube Stereo One50

Met trots presenteert Cube de fonkel nieuwe Cube Stereo One50 range. Deze enduro expert maakt van iedere enduro rijder een specialist.

Cube brengt drie verschillende modellen uit.

• STEREO 150 C:62 Race 29
• STEREO 150 C:62 SL 29
• STEREO 150 C:68 TM 29

Als het gaat om het ontwerpen van fietsen, is feedback van ervaren fietsers van groot belang en daarom van onschatbare waarde.Cube heeft veel ervaring in het EWS-circuit, daarom heeft Cube input gebruikt om de gloednieuwe CUBE Stereo 150 te ontwikkelen. Het CUBE Action Team heeft belangrijke overwinningen behaald na het overschakelen van de Stereo 160 27.5 naar de 140 29er. De 140 is oorspronkelijk ontworpen als een long travel all mountain bike en niet perse als een enduro-fiets.

De Cube Stereo is niet alleen ongelooflijk licht, de Stereo is uitzonderlijk stabiel tijdens de afdalingen, blijft wendbaar en reageert wanneer het pad omhoog loopt. Dankzij de optimale tuning van het nieuwe demping platform wordt elke pedaalslag optimaal benut en heb je maximale controle waardoor je de concurrentie voorblijft. Door het gebruik van de Twin Mold-constructietechnologie ervaar je maximale efficiëntie. Zowel bergopwaarts als bergafwaarts, is de krachtoverbrenging onweerstaanbaar direct. Slimme details, zoals 2x compatibele kabelgeleiding, ISGC05 kettinggeleider en Boost-standaard achter, tonen de zorg die er aan details is besteed.

Het langere bereik, de kortere chainstays en de schuine hoek van de balhoofdbuis zorgen voor uitstekend stuurgedrag. De bewegingsvrijheid is groot; extra tractie op het voorwiel, een speelsere en soepelere rit en verbeterde downhillprestaties op steile hellingen bieden je een volledig nieuwe rijervaring. De betere klimprestaties komen voort uit de steilere hoek van de zitbuis. De lagere trapas verlaagt het zwaartepunt en bereikt hiermee maximale wendbaarheid bij zowel klimmen als afdalen..

De CUBE Action Team-rijders racen op de Stereo 150 sinds de Enduro World Series in Finale Ligure. “Dankzij het langere bereik heb ik meer vrijheid om mijn positie op de fiets te veranderen, samen met de schuinere hoek van de balhoofdbuis, creëert deze een langere algehele wielbasis, waardoor de fiets veel soepeler en stabieler is. Een veel dynamischere rit is het resultaat, dankzij de optimale krachtoverdracht wordt al mijn energie omgezet in snelheid.” aldus CUBE Action Team rijder Greg Callaghan.

Meer informatie over de specificaties over de Cube One 50 is te vinden op de website

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van