18-03-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Cube strover mips – Helm

Een complete trailhelm – Cube strover mips

Cube Strover Mips

Getest

Cube strover mips (helm) behoort tot een collectie waar Cube sinds een aantal jaar mee bezig is. Namelijk steeds meer accessoires, zoals schoenen, kleding en ook helmen produceren. De Cube strover mips ziet er rauw uit, met glimmende en matte afwerking, grote ventilatiegaten en grove lijnen. Opvallend is dat de schaal ook aan de onderzijde doorloopt, daar waar bij veel andere helmen de gevoelige schaal blootligt.

Binnenin vind je een herkenbare gele Mips-schaal, deze vermindert rotatiekrachten bij een val. Daarop zit weer de padding bevestigd. Middels de bekende knop op de achterzijde stel je de maat af, de magnetische Fidlock-sluiting op de kinband zet de helm vast. Fijn hieraan is dat je deze met een hand zowel vast als los kunt maken.

De klep is royaal qua vorm en is verstelbaar in hoogte, hoog genoeg om er een goggle onder te dragen. De Cube strover mips draagt prettig en licht en valt mooi over het hoofd heen, waarbij ook je achterhoofd goed beschermd is. Wij ervoeren geen vervelende drukpunten, uiteraard is dit persoonlijk.

Mocht je graag met je GoPro of een ander soort camera rondrijden op je helm, dan hebben ze bij Cube alvast hierover nagedacht: middels adapters kun je je camera of lamp op de Cube strover mips klikken. Dus geen gedoe met lelijke stickers of klittenbandstraps. Wanneer je dit niet gebruikt klik je er een strak plaatje in.

De Cube strover mips levert een compleet plaatje op, hij scoort goed op alle fronten. En mocht je op een Cube rijden, dan kun je misschien zelfs wel een matchende kleur scoren! De Strover is er in zes verschillende kleuren en in twee maten.

+ Mips-integratie 

+ Adapters voor actioncam of lamp 

+ Fraaie afwerking en details

 Prijzig

Prijs € 199,95
Klik hier om naar de website te gaan van Cube voor meer infomatie!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! Up/Down magazine #1 2022 is uit, deze is te bestellen in de Soulwebshop!

 van