30-03-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Cycle for Hope MTB-marathon dit weekend van start

Komend weekend zijn de Veluwse bossen marathon-terrein! Op 1 en 2 april vindt rondom Beekbergen de Mountainbike-Marathon van Cycle for Hope plaats. Deelnemers gaan 6, 12 of 24 uur mountainbiken en laten zich daarbij sponsoren voor hun inspanning. Met de opbrengst biedt Stichting De Hoop hulp bij verslaving en psychische problemen, op locaties in het hele land.

Afzien
De route van de tocht voert deelnemers over het terrein van ‘Horeb’ in Beekbergen, onderdeel van De Hoop. Zo ervaren fietsers direct de impact van hun inspanning. Martjan Pols gaat met zijn team ‘De Kilometertellers’ 24 uur mountainbiken en kiest daarmee voor het zwaarste parcours. “Met deze actie probeer ik te ervaren hoe moeilijk het is om door te zetten en te vechten tegen iets wat ongrijpbaar is.” De deelnemers finishen gelijktijdig op 2 april tussen 5 en 6 uur s avonds. Afgelopen jaren haalden ze met hun actie 1,5 miljoen euro op.

Cycle-For-Hope

Cycle for Hope
De MTB-marathon maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope, dat in 2016 vijf jaar bestaat. Cycle for Hope organiseert daarnaast het Rondje Nederland; 1200 kilometer racefietsen in 48 uur. De ronde finisht tegelijk met de Toertocht in omgeving Dordrecht, op 25 juni.

Voor meer nieuwtjes bekijk je onze Facebookpagina. Wil je nou altijd de leukste artikelen of meest uitdagende routes vier keer per jaar voorgeschoteld krijgen, abonneer dan op U/Down en je hoeft het magazine alleen nog maar van je deurmat op te pakken of download het magazine online via onze Soul Kiosk App. Of vindt je een speciaal onderwerp uitermate interessant? Kijk dan in onze webshop en bestel je favoriete magazine geheel naar eigen keuze!

 van