10-02-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Cycling Sports Group ondersteunt Alpe d’HuZes

Elk jaar organiseren de medewerkers Cycling Sports Group Europe, onder meer bekend van Cannondale en GT, een evenement om geld in te zamelen voor een goed doel. Op 21 januari was de kick-off, het goede doel dat dit jaar werd gekozen is Alpe d’HuZes en dan het team Alpe d’Elles.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

De afgelopen weken zijn de medewerkers actief geweest om geld in te zamelen op diverse manieren. Donderdag 28 januari was er een winterfair, met rommelmarkt en gezamenlijke zelfgemaakte lunch. Tegen een vrijwillige bijdrage kon het personeel de lunch nuttigen. Daarnaast werd er een loterij georganiseerd met als hoofdprijs een E-bike. Tevens was er een fietsenveiling waarvan 5% van de opbrengst ook voor het goede doel was.

De totale opbrengst van alle activiteiten was 4.950,-, deze cheque is afgelopen donderdag overhandigd aan het team Alpe d’Elles. Zij gaan op 2 juni drie keer de Alpe d’Huez beklimmen. Voor meer informatie kun je de website in de gaten houden.

 van