12-04-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Cycling Zandvoort 2016

Tijdens Cycling Zandvoort wordt het hele Circuit Park van Zandvoort ingericht voor fietsers. Zo is er op zaterdag 18 juni een wedstrijd voor het Vast Verzet Bokaal / Dutch Crid Cup en op zondag 19 juni kunnen de fietsen van alle exposanten van electrischefiets.com getest worden. De rode draad van het weekeinde is de 24 uursrace van Cycling Zandvoort.

De 24 uursrace wordt in 2016 voor het vierde jaar georganiseerd. Aan de 24 uursrace kunnen zowel teams als solisten meedoen. Het bijzondere van een 24 uursrace is dat er fietsers van alle niveau’s op het parcours zitten, oude profs, top amateurs en gelegenheid fietsers trappen allemaal op hun eigen manier de 24 uur weg. Het ene team heeft een simpel onderkomen in de vorm van een caravan of een tent, de ander heeft een complete pitbox ingericht met massage ruimte, catering en slaapplaatsen. Iedereen maakt er dus op zijn eigen manier een feestje van.

De beste solist is nog steeds Ramses Bekkenk die in 2014 in zijn eentje zo’n 870 km reed. Het beste team is BRC Kennemerland onder leiding van Erik van der Wel en Danny Kors hebben zijn alle drie de edities gewonnen (het eerste jaar als team 24). Ook hun beste jaar was in 2014 toen zijn gezamenlijk 227 ronden hebben gereden.

Voor komend jaar staat Cycling Zandvoort op 18 en 19 juni gepland. Inschrijven voor dit evenement kan nog tot en met 12 juni via de volgende website.

 van