04-04-2012 - Surfen, Nieuws

DaKine ISA World Junior Surfing Championship

Een Beach Break van wereldklasse, Playa Venao biedt de beste junior surfers de perfecte golf aan, om zo hun talent te laten zien, power surfing, aerial en barrels, het maakt niet uit, het mag allemaal!

Voor een evenement waar de beste jonge surfers van de wereld aan mee doen, is er een grote checklist waar ieder land aan moet voldoen willen ze kans maken om daar de wedstrijden te mogen houden. Er zijn ontelbaar veel vereisten om de juiste keuze te kunnen maken. En er is natuurlijk het meest kritieke detail, de golven!

En daarom is er na lange discussies besloten dat de DaKine ISA World Junior Surfing Championship gepresenteerd door Billabong wordt gehouden in Playa Venao, Panama.

“If you’re going to ask a country to send their best athletes, you had better have the best venue to host them, and that’s what we have with Playa Venao,” zei Fernando Aguerre, de President van de ISA. “Between the exposure to swells, the tropical climate and the favorable winds, we have everything we need for a fantastic event.”

Dertig landen van over de hele wereld waren het duidelijk eens met Aguerre, en als resultaat zullen meer dan 300 van de beste mannelijke en vrouwelijke surfers onder de 18 van over de hele wereld meedoen! Dit is s’werelds grootste en meest belangrijke surf evenement voor surfers onder de 18.

“April is typically a good time of year for swell and wind on the Pacific side of Panama,” zei Mark Willis, de Global Forecast Development Manager voor Surfline, en dat is de Officiële Forecaster voor het event. “An average day in April would roughly produce fun, shoulder high to 1- to 2-feet overhead surf for the Playa Venao beach break.”

Willis wees ook op een ander sterk punt van Playa Venao, de constante offshore wind die s’ochtends begint en doorgaat tot in de avond.

De golven bij Playa venao veranderen ook drastisch bij vloed en eb, waardoor de golven enorm veranderen van lange mooi golven tot kleine barrels.Op sommige dagen zal powersurfen de beste aanpak zijn, andere keren zullen aerials weer de hoogste score krijgen, en dan zijn er nog dagen dat plug-in de beste aanpak is. Dit betekend voor de deelnemers dat ze maar beter al hun skills bijwerken in plaats van één.

Dit is niet de eerste keer dat de ISA in Panama wordt gehouden. Afgelopen jaar werden de Billabong ISA world Surfing Games gehouden op dezelfde plek als Willis beschreef.

De DaKine ISA World Junior Surfing Championship Presented by Billabong begint op 14 april met de traditionele openings ceremonie, waaronder een parade van Naties en het zand van de Wereld Ceremonie.
De competitie begint op de ochtend van 15 april.

 

 van