29-09-2016 - Windsurfen, Nieuws

Dam X 2016

DAM-X is hét Surfevent dat van 12 t/m 16 oktober op de Brouwersdam georganiseerd wordt vol actie en plezier. DAM-X is het evenement naast de European Freestyle Pro Tour (EFPT); de finale van het EK Freestyle Windsurfen.

De professionele windsurf atleten (dames & heren) strijden deze 5 dagen op de Brouwersdam voor de Europese Titel. Naast deze wedstrijd organiseren we diverse side events, toffe clinics, een boardsport market, de DAM X-perience Fun Race, BBQ met music & drinks, de legendarische party op de zaterdagavond & nog veel meer!

De EFPT staat voor European Freestyle Pro Tour en is hét Europees kampioenschap voor freestyle windsurfers. De tour bestaat uit verschillende wedstrijden door heel Europa waarvan de spectaculaire finale dit jaar zal plaats vinden op de Brouwersdam van 12 tot en met 16 oktober 2016..; DAM-X!

Tijdens DAM-X kun je elke dag genieten van het mooiste spektakel op het water. De professionele windsurf atleten zullen 5 dagen lang strijden voor de Europese Titel. Voor de tweede keer in de historie van de EFPT zullen niet alleen de heren, maar ook de dames deelnemen aan de wedstrijd! Een unieke kans voor de dames & nog meer heats om te beleven!

Het Friday Night Event staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. We verzamelen niet alleen geld voor de Plastic Soup Foundation, maar we vinden het ook erg belangrijk dat we tijdens het evenement duurzaam bezig zijn en zorgvuldig omgaan met het milieu.
Omdat het voorkomen van het gebruik van plastic lastig is, zijn wij voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen en manieren om het gebruik van plastic zo klein mogelijk te houden. Soms is het niet mogelijk om geen plastic te gebruiken, en in die gevallen vinden wij het erg belangrijk dat het gebruikte plastic in de prullenbakken terecht komt en niet in het water of op de grond. Om dit onder de bezoekers te stimuleren zullen er tijdens het evenement altijd genoeg prullenbakken staan en verzamelen we het afval op een ludieke wijze. Voor de plastic bekers zijn er speciale afvalbuizen, die het verzamelen van plastic leuker maken en tegelijkertijd wordt het plastic zo gescheiden van het restval. Ten slotte zal het evenement terrein zorgvuldig worden schoon gemaakt na afloop van het evenement.

 

 

 van