05-08-2022 - Windsurfen, Nieuws

DAM-X is terug!

DAM-X staat in het teken van zien, doen en beleven en is hét watersportevent dat georganiseerd wordt door Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, wat ook voor de 6de keer de thuishaven van dit veelzijdige event zal zijn.

Het event wordt op vrijdag afgetrapt met een uitdagende watersportdag voor een aantal lokale scholen van de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen Duivenland; een dag waar plezier en kennismaken met verschillende watersporten centraal staan.

Na het succes van de afgelopen jaren kunnen alle beginnende, gevorderde of professionele windsurfers op zaterdag en zondag weer deelnemen aan de meest toegankelijke windsurfwedstrijd van Nederland: de DAM-X Slalom. In verschillende categorieën zal er gestreden worden om een plek op het DAM-X podium. Ook zal er een show plaatsvinden waarbij professionele windsurfers de vetste freestyle trucs aan het publiek zullen laten zien.

Op vrijdag avond zal er naast de inschrijving voor de slalom een opening plaatsvinden waarbij je, naast het nuttigen van een hapje en een drankje, ook kan genieten van live muziek in het restaurant.

Alle bezoekers kunnen op zaterdag en zondag eenvoudig kennis maken met verschillende watersporten, door deel te nemen aan een van de SUP-, zeil- of windsurf clinics of een sprong van de Waterjump. Op deze dagen zal er ook weer een Boardsports en Lifestyle Market zijn waar leuke kraampjes met kleding, hebbedingetjes en het allernieuwste materiaal van diverse grote merken uit de watersport scène zullen staan.

Na de actieve zaterdag zal ook de inwendige mens die avond niets te kort komen; we beginnen de avond met een uitgebreid buffet tijdens de BBQ Night en gaan vervolgens met alle voetjes van de vloer op de inmiddels legendarische DAM Party.

Zondag zal de laatste actie van het DAM-X weekend plaatsvinden met de onder andere de laatste wedstrijden van de slalom, een tombola waar fantastische prijzen te winnen zijn en krijgen we tijdens de prijsuitreiking, na 2 jaar afwezigheid, ein-de-lijk het antwoord op dé grote vraag van het weekend… Wie mogen zich de winnaars van de 6e editie van DAM-X noemen?! Voor meer informatie over het DAM-X Event kun je onderstaande flyer checken of terecht op de website van het evenement.

Beeld: Chantale Pottgens / DAM-X

 van