03-10-2022 - Mountainbiken, Nieuws

David Valero nummer één op de UCI-wereldranglijst

David Valero nummer één op de UCI-wereldranglijst – 2022 was een geweldig seizoen voor David Valero. De net geactualiseerde UCI XCO-wereldranglijst bevestigt dit nog maar eens met de eerste plaats voor de BH Templo Cafés UCC-coureur.

2022 was een geweldig seizoen voor David Valero. Na enkele jaren in de XCO-top van de wereld, heeft de Spaanse coureur nu de kleine stap voorwaarts gemaakt die nodig was om in de belangrijkste wedstrijden ter wereld voor de overwinning te kunnen strijden. Een stap vooruit die hem in staat heeft gesteld zijn eerste race in de XCO World Cup te winnen en tweede te worden in de XCO World Cup. Vorig jaar haalde hij al brons op de Olympische Spelen in Tokio.

Naast het behalen van deze geweldige resultaten heeft David Valero een bijzonder regelmatig en constant seizoen achter de rug: in elke race die hij heeft gereden behoorde hij steevast tot de besten. De UCI-wereldranglijst vormt een perfecte weerspiegeling van de prestaties van de coureurs over de afgelopen 365 dagen. Na de laatste actualisering van dit klassement staat David Valero op nummer één. Nu is hij voor het eerst de beste XCO-renner ter wereld. 

Hij begon dit seizoen op de elfde plaats en race na race klom hij gestaag op binnen de wereldtop totdat hij de eerste plaats bereikte. Vorige week werd hij derde, maar dankzij zijn overwinning in het Spaanse Short Track Championship kon hij de nodige punten verzamelen om Titouan Carod en Luca Braidot achter zich te laten en de eerste Spanjaard sinds Hermida in 2009 te worden die op nummer één op de wereldranglijst staat.

Een paar weken voor het einde van het seizoen 2022 staat David Valero op het punt om dit seizoen als nummer één op de XCO-wereldranglijst af te sluiten.

www.bhbikes.com


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van