18-11-2005 - Skiën, Nieuws

De 180 in zijn achteruit!

 

Auteur:  White ski magazine

 

Een 180 is de perfecte eerste truc om te oefenen als je wilt beginnen met freestyleskin. Het is de basis van alle trucs die erna komen. Een 180 is ook perfect op te bouwen. Je begint op de piste en kunt over steeds grotere bumps en later zelfs over de schans je 180 vergroten en verbeteren.

 

1.Iedereen heeft een suikerkantje. Of je het liefst links of rechtsom draait is afhankelijk van je per-soonlijke voorkeur. Als je een paar geslipte 180s maakt op de piste weet je al snel wat je voorkeur, je natural

kant, is.

 

2.Kom aanskin op een rustig tempo, skis wat verder uit elkaar, stokken horizontaal.

 

3.Draai je bovenlichaam tegengesteld in van de kant waarop je wilt omspringen (naar links als je naar rechts wilt omspringen en omgekeerd). Hoe beter je wordt des te subtieler kan je deze stap maken.

 

4.Je bovenlichaam draait nu uit en je zet af tegen de grond om los te komen. Belangrijk: kijk met je hoofd in de richting waar je heen wilt draaien

 

5.Je onderlichaam draait achter je bovenlichaam aan, je skipunten moet je als eerste neerzetten, zodat je skis goed gaan sporen. Hoe beter je wordt, hoe vlakker je je skis kunt neerzetten.

 

6.Veer in in je knin om de landing op te vangen. Als je dit beheerst, kun je ook de niet zo lekkere kant, je unnatural, op gaan draaien. En de 180 uit-bouwen naar grotere hits en er een grab aan toe gaan voegen.

 

 

Performance: Joost de Greef

Fotograaf: Bas Rotgans

 van