06-08-2012 - Windsurfen, Nieuws

De baas van Weymouth

Als je het interview met Dorian in Motion #4 goed las, kwam het er eigenlijk al een beetje uit naar voren. Het is vooral goud wat er blinkt… maar je moet het nog wel even doen natuurlijk. Hij deed het, en hoe: zes eentjes, twee tweetjes en een derde plaats zorgden met nog twee races te gaan voor een onoverbrugbare voorsprong op nummer twee Nick Dempsey en de officieuze gouden plak voor Dorian, die alleen nog maar van start hoeft te gaan in de Medal Race op dinsdag om het goud omgehangen te krijgen. De Texelaar was de baas op het water van Weymouth en wij vieren dat windsurfen na Stephan van den Berg in 1984 opnieuw een Nederlandse olympisch kampioen heeft. Gefeliciteerd Dorian, ook namens WimLex en Maxima (eindelijk dat koninklijke kopje koffie straks, verdiend!!).

Lees meer over Dorians olympische campagne in Motion #4, met onder meer de discussie of kiten daadwerkelijk windsurfen gaat vervangen en check toffe filmpjes, klik hier voor beelden van de NOS en scroll naar beneden voor een interview dat Topzeilen TV deed met Dorian de avond na zijn winst.

Oh, en voor de liefhebbers van hebbedingetjes van de Spelen hebben we nog een leuke: Dorian heeft ons toegezegd iets uit zijn Oranje kledingpakket te verloten. Of het zijn chique blazer van de openingsceremonie is of een zweetbandje met echt olympisch zweet weten we niet, hij is nog even bezig (Wilhelmus, Heineken House, lekker naar huis), hou de site dus goed in de gaten voor de prijsvraag!

[ hana-code-insert ] 'Dorian Topzeilen 4' is not found

© Beeld OnEdition 2012

 van