13-09-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Spartaans afzien tijdens Spartan Race in IJmuiden aan Zee

Er zit modder op je shirt en het zweet staat op je voorhoofd. Na enkele kilometers rennen en een heftige klim bereik je eindelijk de speerwerparena. Met al je kracht werp je de speer op het doel: mis! Die dertig burpees als straf kunnen er ook nog wel bij. Met hulp van je vrienden bereik je uiteindelijk de finishlijn. Nog nooit voelde je je zo moe en springlevend tegelijk en het is niet eens na het rondje op jouw lokale MTB-Trail.

Maar dit zou zomaar een beschrijving van jouw eerste Spartan Race kunnen zijn. Want de beste obstacle race ter wereld komt eindelijk naar Nederland. Of je deze ultieme race nu kent van de tv-zender Spike of niet, er is maar één manier om erachter te komen hoe bijzonder het is: meedoen. Over minder dan een maand is het zo ver. Op 21 oktober 2017, op het strand, in de duinen, het water en de bossen van nationaal park Zuid-Kennemerland bij IJmuiden aan Zee.

Obstacle race

Een obstacle race / run zoals de Spartan Race is een obstacle race in competitievorm. Er is een sterke community van sporters die over de gehele wereld deelnemen aan deze races. Ook in Nederland. Zo deden er in 2016 in het gehele land meer dan 200.000 mensen mee en werd er zelfs een EK gehouden in ons land. Tijd dus om de Spartan Race – een van de bekendste obstacle races ter wereld – te verwelkomen op Nederlandse bodem.

Deelnemers van alle niveaus

Bij de Spartan Race in IJmuiden aan Zee, onder de rook van Amsterdam, zijn deelnemers van alle niveaus welkom. Zo kies je als beginnend obstacle racer voor de Spartan Sprint (6+ kilometer en meer dan twintig obstakels). Wil je de grens opzoeken, meld je dan aan voor de Spartan Super (13+ kilometer en meer dan 25 obstakels). Kinderen van 4 tot 13 jaar gaan voor de Spartan Kids Race. In de voortuin van het nationaal park Zuid-Kennemerland vind je de ideale omstandigheden voor een avontuur om nooit te vergeten. Verrassend, uitdagend, rauw en avontuurlijk. En met de beroemde Spartan-obstakels.

“Onze wereldwijde evenementen hebben aangetoond dat je in een Spartan Race zowel lichamelijk als geestelijk echt de grens kunt opzoeken”, zegt Jeroen Reesen, Race Director van de Spartan Race Nederland. “Deelname vergt de ultieme combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en mentale scherpte. Tegelijkertijd geniet je van sporten met je vrienden in een van de mooiste gebieden van Nederland. Dertig burpees doen in de modder lijkt erg, maar als je het samen met andere enthousiastelingen doet, schep je een unieke band.”

Voor meer informatie over de eerste Spartan Race in Nederland en om je aan te melden, ga je naar: www.spartanrace.nl of check Spartan Race Nederland, net als Up/Down magazine, op Facebook!

 van