21-10-2021 - Snowboarden, Nieuws, Skiën, Nieuws

De beste splitboard clips in de game

Het verhogen van de standaard van splitboard-prestaties is een van de kernprincipes van Jones ‘DNA. Van 3D Contour Bases tot Traction Tech aan de binnen-/buitenrand en de Boltless Bridge, ze hebben er altijd naar gestreefd om nieuwe technologieën in hun splitboards op te nemen die je helpen je backcountry-rijden naar een hoger niveau te tillen.

splitboard

Voor hun 21/22-collectie hebben we ons gericht op het verbeteren van de prestaties van een van de belangrijkste, maar vaak over het hoofd geziene elementen van een splitboard – de splitboard-clips. Splitclips zijn van cruciaal belang voor de rijprestaties van een splitboard, omdat ze bepalen hoe strak de twee splitski’s bij elkaar blijven en ze de torsiestijfheid van de neus en de staart beïnvloeden. Het gewicht van gesplitste clips telt ook op. Hoe lichter de clips, hoe lichter het totale gewicht van het splitboard. Sinds 2010 hebben we voor al onze splitboard-modellen exclusief de splitclips van Karakoram ingekocht. Karakoram is de leider in de sector van splitclips en heeft consequent innovatieve nieuwe clipontwerpen ontwikkeld met behulp van hun gepatenteerde Active Joining Technology.

Deze technologie maakt gebruik van een over het midden geplaatste center cam lever om de gesplitste ski’s strakker samen te drukken, terwijl tegelijkertijd de benodigde openings en sluitkrachten worden verminderd. Karakoram heeft onlangs twee nieuwe splitclips geïntroduceerd die nu beschikbaar zijn op geselecteerde Jones-modellen – de Ultra Clip 3C en de Ultra Clip 2.0. De Ultra Clip 3C is een gloednieuw clipontwerp en de Ultra Clip 2.0 is een verfijnde versie van hun beproefde Ultra Clip.

Karakoram Ultra Clips 3C

splitboard

De Ultra Clip 3C is het nieuwe vlaggenschip van de Karakoram splitcliplijn en biedt de strakste verbinding bij het laagste gewicht van alle splitclips ter wereld. Het beschikt over een driepunts spanningssysteem dat loodrecht, parallel en verticaal op de naad tussen de gesplitste ski’s wordt geklemd. Het 3D-klemontwerp vergrendelt je board steviger dan elke andere clip die Karakoram ooit heeft ontworpen.
De Ultra 3C-clips zijn gemaakt van CNC-gefreesd aluminium en zijn 36 g lichter dan standaard Ultra Clips en hebben een kleinere voetafdruk. De clips bevatten ook een micro-aanpassingsfunctie waarmee u de klemspanning kunt verhogen of verlagen met slechts een draai aan een schroef.
Karakoram Ultra 3C-clips zijn exclusief voor Jones voor 21/22. Jones-modellen met de Ultra 3C-clips zijn de Ultra Solution en de Ultracraft Split.


Karakoram Ultra Clips 2.0

splitboard

De opnieuw ontworpen Ultra Clips 2.0 zijn kleiner, lichter en krachtiger dan de originele Ultra Clips. De kleinere clipvoetafdruk maakt ze 10% lichter dan de standaard Ultra Clip en het nieuwe ontwerp is voorzien van een microverstelsysteem waarmee je de clipspanning kunt verhogen of verlagen met slechts een draai aan een schroef.
Jones-modellen die nu de Ultra Clip 2.0 bevatten, zijn de Solution, Women’s Solution, Storm Chaser Split en de Mind Expander Split.


Karakoram Ultra Clips 1.0

splitboard

De originele Karakoram Ultra Clips 1.0 blijven enkele van de sterkste splitboardclips met het laagste profiel ter wereld. Ze leveren uitzonderlijke compressie tussen de boardhelften en ze zijn verstelbaar, zodat je een gelijkmatige klemspanning kunt behouden naarmate je splitboard ouder wordt.
Alle Jones splitboard-modellen zijn nu voorzien van een van de drie versies van de Karakoram Ultra Clips. De modellen die zijn geüpgraded naar de Karakoram Ultra Clip 1.0 zijn de Hovercraft Split, Women’s Hovercraft Split, Mountain Twin Split, Frontier Split, Dream Catcher Split en Youth Solution.


Karakoram Tip-Lock tip clips

Gesplitste clips zijn niet de enige kritische clips op een splitboard. De tipclips die de punt van de neus en de staart bij elkaar houden in de rijmodus, zijn ook super belangrijk voor de afdalingsprestaties. De tipclip moet sterk en duurzaam zijn en niet na verloop van tijd losraken. Om ongeëvenaarde tipclipprestaties te garanderen, gebruiken ze alleen Karakoram tipclips op alle Jones splitboard-modellen. Verschillende van hun gesplitste modellen zijn nu ook voorzien van Karakoram’s Tip-Lock Tip Clips.
Elke splitboarder kent het gevoel – je valt in een stevige lijn en je tip clip springt open! Karakoram Tip-Lock Tip Clips lossen dat al lang bestaande probleem op door een vergrendelingsmechanisme op te nemen in het clipontwerp. Met slechts een beweging van een hendel vergrendelen de Tip-Lock Tip Clips de clip snel en elimineren ze het potentieel dat de clip openspringt.
Jones split-modellen met Karakoram Tip-Lock Tip Clips zijn de Ultra Solution, Solution, Women’s Solution, Storm Chaser Split, Mind Expander Split en Ultracraft Split.

Voor meer info kunt u naar: Jonessnowboards

 van