30-05-2024 - Nieuws, Wielrenblad

De BH GravelX: Vernieuwd met de Shimano GRX Di2

Met de nieuwste versie van de BH GravelX introduceert BH een nieuw concept in racefietsen dat comfort biedt dankzij het SRS-trillingsfiltersysteem. De BH GravelX-familie wordt uitgebreid met een nieuwe high-end uitvoering.

De lijnen van de GravelX blijven trouw aan de identiteit van de BH-wedstrijdserie. De Airbow Gravel-vork geeft de voorkant een unieke uitstraling en biedt, net als het frame, ruimte voor banden tot 45 mm breed. Integratie is een essentieel onderdeel van het ontwerp. Dit omvat niet alleen de integratie van de zadelpenklem, bekabeling en wielassen, maar gaat verder met een compartiment onder de schuine buis voor een minipomp, een CO2-patroon en een gevouwen binnenband. Dit alles met een handmatig openingssysteem dat de strakke lijnen van het frame behoudt.

Het meest kenmerkende van de BH GravelX is het SRS-systeem, ontworpen om trillingen te filteren en een beweging van de achterkant tot 5 mm toe te staan. Dit systeem komt tot uiting in de bijzondere verbinding tussen de achtervork en de zadelbuis, en in de karakteristieke openingen in de liggende achtervorken.

Hoewel de BH GravelX een competitief karakter heeft, blijft het een zeer veelzijdige fiets die het gebruik van dubbelkettingblad-transmissies mogelijk maakt. De nieuwe Shimano GRX Di2 maximaliseert het gebruik van twee kettingbladen, wat in combinatie met de 12-speed cassette zorgt voor een beter bereik en fijnere stappen tussen de versnellingen dan ooit tevoren.

De Shimano GRX Di2 is geüpdatet en werkt nu semi-draadloos, waarbij de shifters draadloos communiceren met de derailleurs, die beide zijn verbonden met één enkele batterij. Dit ontwerp biedt een lange levensduur van de derailleurs en maakt het oplaadproces eenvoudiger.

Deze nieuwe versie van de Shimano GRX Di2 groep komt met verbeterde ergonomie voor de shifters, wat de grip verbetert en het contactoppervlak met de knoppen vergroot. De knoppen bevatten enkele van de meest relevante vernieuwingen van de groep. Naast de gebruikelijke twee knoppen op elke shifter, is er een derde knop aan de binnenkant van het bovenste gedeelte. Alle knoppen zijn configureerbaar via de Shimano-app, waarmee je naast schakelacties ook kunt communiceren met compatibele GPS-apparaten.

De iets bredere kettinglijn zorgt ervoor dat de BH GravelX veilig bredere banden kan gebruiken onder alle omstandigheden.

De nieuwe BH GravelX 6.0 met Shimano GRX Di2 groep in 2×12 is verkrijgbaar voor € 4.999,90.

Voor meer informatie klik hier.

 van