02-12-2021 - Mountainbiken, Nieuws

De BH iLynx Trail, een ultralichte e-MTB met de nieuwe 2EXMAG motor

Het lichtgewicht e-MTB concept dat met de iLynx Race vorig jaar werd geïntroduceerd, wordt nu uitgebreid met de introductie van een Trail model. Een efficiënte 150mm veerweg met Split Pivot-systeem, de geometrie van een ware trailfiets, een 540Wh batterijopslag met hoge autonomie, en de toepassing van de nieuwe 2EXMAG-motor.

De BH iLynx Race was een voorloper in de categorie lichtgewicht e-MTB’s in de BH collectie.  De basis van deze fiets is nu toegepast op een gloednieuwe categorie in de vorm van de BH iLynx Trail. Een fiets waar een laag gewicht gecombineerd wordt met een geometrie en veerweg om sensaties te beleven die uniek zijn in de e-MTB wereld.

Nieuwe 2EXMAG-motor

BH is haar eigen motor blijven ontwikkelen om de volgende generatie lichtgewicht e-bikes tot stand te kunnen brengen. De nieuwe BH iLynx Trail gebruikt de nieuwe, nog lichtere 2EXMAG-motor met telemetrische koppelsensor en progressieve ondersteuning tot 300%.

De 2EXMAG-motor is met haar 2,1 kg zeer licht te noemen. Daarnaast behoudt de motor alle kenmerken van de voorganger: een vermogen van 250W en een maximumkoppel van 65 Nm. Het zijn zowel de compacte afmetingen als de dynamische kenmerken, die deze nieuwe e-MTB uniek maken. Dankzij het compacte formaat kan een lage Q-Factor bereikt worden. Dit zorgt voor een natuurlijke trappositie. Hierbij kan zonder weerstand worden getrapt, wanneer de motor niet ondersteunt. Dit geeft het gevoel dat je met een conventionele fiets onderweg bent. Het geeft daarnaast de kans om harder dan 25km/h te fietsen zonder ondersteuning, met vrijwel dezelfde inspanning als een conventionele fiets.

De ondersteuning die de 2EXMAG-motor biedt is zeer natuurlijk, dankzij het toepassen van een nieuwe telemetrische koppelsensor en geïntegreerde snelheidssensor. Deze twee nieuwe onderdelen én een software update leveren informatie die meer nauwkeurigheid biedt dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat de motor het vermogen zo soepel en progressief mogelijk kan leveren.. Het is ook mogelijk om ondersteuning te krijgen tijdens het fietsen met een hoge cadans, namelijk tot 110 t/pm.

De accucapaciteit is 540 Wh, en is in staat om een actieradius van 130km te bieden. Het is ook nog steeds mogelijk om de extra XPro-accu van 180 Wh toe te voegen voor een totale opslag van 720Wh. Deze extra batterij kan handmatig worden geïnstalleerd op de plaats van de bidonhouder en hiermee wordt een actieradius van maar liefst 175 km mogelijk.

Minimalisme en gemak met de nieuwe iRemote

De display maakt op de BH iLynx Trail plaats voor een nieuwe minimalistische, ergonomische en handige iRemote. Het beschikt over drie trillende knoppen om ondersteuningsniveaus te kunnen kiezen, of de ondersteuning uit te zetten. De iRemote wordt toegepast met een LED-verlichtingssysteem dat het batterijniveau en ondersteuningsstand kan tonen tijdens het rijden.

De iRemote is uitwisselbaar met Garmin toestellen. Dit geeft de kans om extra data te kunnen zien, zoals bijvoorbeeld batterijstatus, snelheid, cadans, bereik, enz. Dankzij de BH iConnect app is het ook mogelijk om het aantal modi aan te passen. Maar ook de verschillende ondersteuningspercentages en acceleratie kan per mode aangepast worden.

Een ware MTB

De gelijkenis tussen de iLynx Trail en een conventionele mountainbike uit de BH-collectie is niet alleen estetisch. Het frame van de iLynx Trail is volledig van carbonvezel geproduceerd en maakt gebruikt van de Ballistic Carbon constructie. Deze constructie is ontwikkeld om meer schokbestendigheid aan te kunnen bieden. Het frame weegt ook maar 1975 gram. Deze constructie is een sleutelelement, waardoor een totaalgewicht van slechts 18,6 kg bereikt kan worden. De iLynx Trail is voorzien van een Sram UDH derailleur, heeft een geïntegreerde zadelpenklem en volledig interne bekabeling vanaf de cockpit. Daarnaast is het balhoofdsysteem van Acros toegepast in combinatie met BlockLock. Eén van de hoogtepunten is het veranderen richting Super Boost assen. Deze assen zorgen voor kwalitatief sterkere wielen. Daarnaast kunnen er banden tot een breedte van 2.6” gemonteerd worden. De fiets is ook compatibel met het FIT-systeem, dat integratie van gereedschap in de stuurbuis mogelijk maakt.

De geometrie van de iLynx trail is ontworpen om de rijsensaties van een traditionele Trailfiets te evenaren. De chainstays zijn met slechts 451mm zeer compact te noemen. Er is voor een balhoofdhoek van 66° gekozen, in combinatie met een reach van 453mm (maat MD).  Dit zijn cijfers die passen bij een echte mountainbike.

De BH iLynx Trail collectie is verkrijgbaar in vier verschillende afmontages en in vijf standaard kleurenconfiguraties. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om het design volledig te personaliseren via het BH Unique programma. De fietsen zijn beschikbaar in de maten SM tot en met XL. De vanafprijs betreft €6.499.

Voor meer informatie ga naar bhbikes.com.


 van