07-10-2022 - Mountainbiken, Nieuws

De BH iLynx Trail heeft een nieuw aluminium frame

De BH iLynx Trail Carbon werd een paar maanden geleden gelanceerd. Als vooruitloper op de komst van de lichtgewicht e-MTB-klasse. Een echte Trail fiets met een beperkt gewicht en een authentieke MTB-geometrie. Nu wordt deze lijn uitgebreid met de komst van de BH iLynx Trail met zijn aluminium frame. Dezelfde geometrie, ophanging en stijl, maar met een toegankelijkere prijs. Bijkomend word de fiets uitgerust met de vernieuwde BH 2EXMAG II Drive unit.

De nieuwe BH iLynx Trail gaat uit van een aluminium frame dat, dankzij de toepassing van de beste productietechnieken met dit materiaal, qua uiterlijk en het concurrerende gewicht doet denken aan de carbonuitvoering. Voor dit frame wordt gebruik gemaakt van hydrogevormde aluminiumbuizen, een constructieproces waarbij vloeistof onder hoge druk wordt toegepast. Dankzij deze techniek kan het metaal complexe vormen krijgen die een paar jaar geleden nog ondenkbaar waren, maar deze methode is vooral praktisch om met het oog op de beste gewichtsverhouding, stijfheid en materiaalsterkte de ideale dikte van elk deel te kiezen.

Dezelfde prestatie-eigenschappen als de iLynx Trail Carbon

Wat betreft de kenmerken van de nieuwe BH iLynx Trail, deelt dit model, alle sterke punten van de carbonuitvoering. Dat betekent dat het beschikt over het effectieve Split Pivot-veringssysteem met een veerweg van 150 mm.

Het frame is voorzien van een UDH derailleurhanger van SRAM, BlockLock by Acros stuurvergrendeling en volledig interne kabelgeleiding. Kenmerken die nu niet meer alleen beschikbaar zijn op high-end carbonmodellen. Daarnaast maakt het ook gebruik van de Super Boost-as die instaat voor een verbeterde wieldoorgang en stijfheid van het achterwiel.

Dit model heeft dezelfde geometrie als de carbonmodellen. De compacte liggende achtervorken meten slechts 451 mm en er is gekozen voor een stuurhoek van 66º in combinatie met een reach van 453 mm (bij maat MD). Authentieke MTB-kenmerken.

2EXMAGII-motor en 540 Wh accu met optie om een extra accu te gebruiken

De nieuwe versie van de BH 2EXMAG II Drive optimaliseerd de ondersteuning dusdanig dat de rij-ervaring ontzettend verbeterd!
De motor is ideaal om lichte e-bikes met een gewicht van slechts 2,1 kg aan te drijven. Zijn lichtheid gaat niet ten koste van zijn vermogen: hij kan een ondersteuningsniveau tot 300% leveren. Hij biedt een vermogen van 250 W en een maximumkoppel van 65 Nm. Dankzij zijn ontwerp is dit model zeer compact, wat instaat voor een verminderde Q-factor, ideaal voor een natuurlijke en efficiënte traphouding. Ook als de motor geen ondersteuning biedt, ondervindt u geen extra weerstand bij het trappen.

Accu geheel weggewerkt in het frame van 540 Wh. Dankzij het Plug&Ride-systeem kan er zonder problemen handmatig een aanvullende Xpro-accu worden geïnstalleerd om de capaciteit tot 720 Wh te verhogen. Hiermee kan een actieradius van 175 km worden bewerkstelligd.

De BH iLynx Trail is verkrijgbaar in de maten SM tot XL. Er zijn 3 verschillende montage-opties met prijzen vanaf € 5099.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van