17-03-2023 - Mountainbiken, Nieuws

De BH Lynx Race Cape Epic-editie

De BH Lynx Race heeft zich al bewezen als een fiets die is uitgerust om te zegevieren in de grootste XCO-races ter wereld. Nu heeft hij ook de kans om te laten zien dat hij het perfecte wapen is voor het hoogtepunt van alle rittenkoersen, de Cape Epic.

Dit jaar, staat het BH Coloma Team aan de start van Cape Epic en zal daar deelnemen met een team dat in staat is om geweldige resultaten te behalen. De nummer één van de wereld in XCO, David Valero, bundelt zijn krachten met Pablo Rodríguez om deel te nemen aan deze 8-daagse race in Zuid-Afrika. Ze zullen 658 km, een hoogteverschil van 15.775 meter en de grootste XCM-concurrenten ter wereld zien te overwinnen.

BH Lynx Cape Epic-editie

Voor deze zeer speciale gelegenheid heeft BH een speciale BH Lynx Race ontwikkeld. Het extreem lichte frame dat slechts 1.950 gram weegt, inclusief schokdemper, en het geavanceerde Split Pivot veersysteem leggen de basis voor een fiets die het hoofd moet bieden aan het stoffige en rotsachtige terrein van Zuid-Afrika. Hij kan worden geconfigureerd voor 100 mm of 120 mm veerweg en, gezien de slijtage die deze wedstrijd met zich meebrengt, rijden ze allebei op de 120 mm-versie, samen met de Fox 34 SC-vork die ook 120 mm veerweg heeft.

Deze BH Lynx Race heeft een verbluffende look gekregen die past bij het Gobik-tenue die ze exclusief voor dit grote evenement zullen dragen. Kleuren en vormen die doen denken aan Zuid-Afrika, zijn wilde landschappen en dieren in het wild.

Dit is niet het enige op maat gemaakte onderdeel. Gemini heeft een ontwerp gemaakt dat past bij de kleuren en vormen van het frame, en het extreem lichtgewicht geïntegreerde stuur- en stuurpenset, de Gemini Pröpus, ziet er op dit model nog spectaculairder uit.

Duke heeft het ontwerp van de fiets nog indrukwekkender gemaakt door de carbon velgen aan te passen, waardoor een look ontstaat die opvalt tussen de massa.

Qua uitrusting heeft Shimano de hele Shimano XTR groepset geleverd. Betrouwbaarheid gegarandeerd in een race waar je een hoge prijs betaalt voor je fouten. De Shimano XTR-remmen en de pedalen – ook Shimano XTR – vervolledigen de lijst met componenten in deze groepset om de BH Lynx Race op te fleuren.

De BikeYoke Divine SL telescopische zadelpen was ook een must, een van de lichtste op de markt, bekend om zijn betrouwbaarheid. Dankzij de talloze instellingen kan hij in verschillende standen versteld worden, wat belangrijk is voor meer comfort in de lange etappes van de Cape Epic.

De banden zijn een ander belangrijk element en Chaoyang heeft zijn allerbeste banden geleverd. Als alles volgens verwachting verloopt, wordt de Cape Epic meestal betwist op zeer droog terrein en met lange ritten. Het ideale podium om de Chaoyang Phantom Speed te gebruiken of, voor een meer conservatieve aanpak, de Chaoyang Phantom Dry. Gekozen bandmaat is 58-622 oftewel 29×2.3 voor extra grip en comfort.

Met twee internationaal gerenommeerde rijders op het grootste XCM-podium ter wereld, is deze BH Lynx Race voorbestemd om de ster van de show te worden tijdens de beste fietsmarathon ter wereld.

Meer informatie over BH bikes? Klik dan hier!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van