30-09-2021 - Mountainbiken, Nieuws

De BH Lynx Race Carbon breidt uit met de RC-uitvoeringen

Precies een jaar geleden kwam de BH Lynx Race EVO Carbon op de markt. Dit was één van de belangrijkste lanceringen van BH de laatste jaren. Twaalf maanden later heeft deze nieuwe XC met dubbele vering en bike-marathon zich gevestigd als één van de meest succesvolle nieuwe producten. Met het oog op 2022 wordt het assortiment uitgebreid met de komst van de RC-uitvoering met Performance Layup- carbon en met lagere prijzen.

BH Lynx Race EVO Carbon

De nieuwe BH Lynx Race EVO Carbon is in recordtijd een gevestigde naam geworden. Niet alleen wat de verkoopcijfers betreft, maar ook tijdens wedstrijden. David Valero behaalde met deze fiets een bronzen medaille op de laatste Olympische Spelen in Tokio.

In het tweede jaar wordt de familie uitgebreid met de komst van de Lynx Race Carbon RC. Het betreft vier nieuwe modellen die gebruik maken van een frame dat visueel volledig identiek is aan zijn grote broer, de BH Lynx Race EVO Carbon. De vormen, geometrie én stijfheid van deze modellen zijn identiek.

Het enige verschil is dat de RC-uitvoeringen gebruik maken van de Performance Carbon Layup (P-CL) in plaats van de EVO Carbon Layup (E-CL) waardoor een lagere prijs mogelijk is. Het E-CL-frame heeft een gewicht van 1850 gram terwijl het nieuwe RC—frame in maat MD, 2200 gram weegt. Om deze reden wordt de BH Lynx Race Carbon RC-reeks aangeboden vanaf 3199 Euro. Eén van de vier nieuwe modellen in de catalogus betreft een LT-uitvoering met een veerweg van 120 mm. De overige modellen hebben een veerweg van 100mm.

RC-uitvoering

De BH Lynx Race Carbon RC heeft alle verbeteringen en technologieën die het vorige seizoen hun debuut hebben gemaakt aan boord. Het is een model dat volledig opnieuw ontworpen is om een ideaal platform te bewerkstelligen, ten behoeve van dubbele veringen van zowel 100 mm als 120 mm (de LT-uitvoering). Beiden maken gebruik van het HCIM- constructieproces, waarmee zoveel mogelijk gewicht kan worden bespaard zonder op stijfheid in te boeten.

Stijfheid is nu één van de punten waarop deze nieuwe BH Lynx Race Carbon het meest verbeterd is. Dit is voor een groot deel te danken aan de toepassing van een nieuwe overmaatse as in het belangrijkste draaipunt van de achtervering. Een verbetering naast het gebruik van het Split Pivot-veringssysteem, welke nog meer is verfijnd waardoor een veerweg van maximaal 120 mm kan worden toegepast en daarbij de onafhankelijkheid tussen trappen, remmen en de werking van de vering zelf reguleert.

Integratie is één van de pijlers van de BH Lynx Race Carbon, hiervan is de nieuwe directe kabeldoorvoer via het stuur het beste bewijs.

De nieuwe BH Lynx Race Carbon RC-modellen zijn ook verkrijgbaar in het BH Unique- programma, waarmee de consument zelf het uiterlijk van de fiets tot in detail kan ontwerpen middels 32.000 verschillende kleurcombinaties.

Wil je meer weten over de nieuwe BH mountainbike ga dan naar BH.com.

 van